Gość blade80 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam Wiem że dla niektórych to pewnie głupie pytanie ale chciałbym kupić Nissana Almere 2000r z silnikiem 2,2 Di - no i właśnie tu mnie zastanawia czy te silniki maja turbine bo nie ma w oznaczeniu silnika literki "T" tak jak to jest w innych firmach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Tak, ma turbo. W archiwum forum jest trochę opisów. Na przyszłość może poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gonzo Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Czy jeżeli załączy sie turbina przy jakiś 2100 obrotów oprócz gwałtownego przyspieszenie turbina powinna być słyszalna np. ( gwizd czy szum ). u mnie żadnego dzwieku nie wydaje a przyspieszenie jest odczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Przy oryginalnym dolocie słychać było powyżej 3kRPM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skowron74 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 WITAM u mnie 2.2Di przy załączaniu się turbiny słuchac całkiem przyjemny dzwięk (oczywiście gdy radio niegra zbyt głosno), ale nie wiem czy to jest prawidłowe pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Po pierwsze primo, turbina nie załącza się, bo pracuje cały czas. Po drugie o jakim Wy dźwięku mówicie? To nie benzyna żeby to było tak słyszalne. U mnie niczego nie słychac, a jedynie czuc w odpowiednim momencie przyspieszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skowron74 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 u mnie jest to słyszalny gwizd lub coś jak świst (przy ściszonym radiu), tak czy inaczej jest to odczuwalna zmiana dzwieku dobiegająca z pod maski po przekroczeniu 2000 ob. i oczywiście przy wcisnietym pedale gazu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 jak wiem że wcisnę mocno gaz -to może i słychać (przy obrotach powyzej 1800), ale to przy wylaczonym radio i bardzo cichutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.