Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Pytanie o częsc (gaznik)

Gość sebapol

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sunny 1,6 E16i i potrzebuje calego gaznika. Moje pytanie to czy to bedzie pasowalo - http://moto.allegro.pl/item333182037_nissa..._3_benzyna.html .Sprzedawca twierdzi ze w dowodzie mial 1,3 ale przeciez w tych silnikach nie było monowtrysku i z tad moje pytanie. Dodam ze numery z przepływomierza sie zgadzaja z moimi.pozdrawiam

to niech ten sprzedawca sprawdzi pojemnosc na bloku albo glowicy tego silnika.a poza tym jak masz 1.6 to szukaj 1.6 a nie szczepow jakichs;p pracuje w czesciach i moge zerknac w poinedzialek czy cos jest jak cos to napisze

ok. A moze orientujesz sie co moze byc przyczyna tego ze jest na benzynie zamulony, na gazie normalnie, przy ruszaniu czasami sie zamuli a potem idzie , zeby w miare plynnie ruszyc trzeba dac mu wiecej obrotow.Wczesniej przyspieszal dosc zwawo praktycznie do konca licznika, a teraz 140 -max. Wymienilem juz prawie pol samochodu (wszystkie filtry, przewodyWN , przepływomierz, sonde, rurki podcisnieniowe, swiece maja 3 miesiace NGK) no po prostu rece opadaja...

z tego co rozumiem to na gazie idzie normalnie?w takim razie powoli konczy sie silnik,ale to nie jest pewne na 100%.nie wiem moze rzeczywiscie ten gaznik juz sie skonczyl.a mechanicy co na to

mechanicy rozkladaja rece...:( ale jeden powiedzial ze prawdopodobnie to moze byc wlasnie to. Ja mysle ze to jest cos z elektronika, bo jak przełozylem komputer (ten pod fotelem pasarzera)bo prawie go nie kupilem, to przez kilka kilometrow szedl normalnie jak burza i bylem pewien ze to wlasnie komputer mi padl. Lecz po tych kilku kilometrach było tak jak wczesniej czyli mulenie:( równiez jak zresetuje komputer-poprzez odlaczenie klemy przy wlaczanym zaplonie to na krotko jest ok.. :( mysle ze to jest cos z elektronika sterujaca wtryskiem ale to sa tylko moje przypuszczenia...

[ Dodano: Sob 26 Kwi, 2008 21:17 ]

mechanicy rozkladaja rece...:( ale jeden powiedzial ze prawdopodobnie to moze byc wlasnie to. Ja mysle ze to jest cos z elektronika, bo jak przełozylem komputer (ten pod fotelem pasarzera)bo prawie go nie kupilem, to przez kilka kilometrow szedl normalnie jak burza i bylem pewien ze to wlasnie komputer mi padl. Lecz po tych kilku kilometrach było tak jak wczesniej czyli mulenie:( równiez jak zresetuje komputer-poprzez odlaczenie klemy przy wlaczanym zaplonie to na krotko jest ok.. :( mysle ze to jest cos z elektronika sterujaca wtryskiem a moze sam wtryskiwacz, ale to sa tylko moje przypuszczenia...

Z tym ze to z tej aukcji to na pewno nie jest gaźnik z 1.3. To wyglada identycznie jak wtrysk z 1.6

Mam w garażu ten wtrysk od 1.6 i moge go poszukac zeby porównac ale to wyglada na 99% tak samo. Napewno nie jest to gaźnik z 1.3

Dziwi mnie to co koleś pisze bo w 1.3 nie było monowtrysku, inna sprawa ze blok 1.3 i 1.6 rozni sie tylko wysokoscia i wielkoscia wejsc przy kolektorze ssacym - przy wydechowym juz sa o dziwo takie same. Rownież praktycznie wszystkie rupiecie (osprzet) podchodzi bez problemu :diabel2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...