Gość marud Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam. Zakupiłem do swojego N14 opony Goodyear Hydragrip. Nie wpadłem niestety na to żeby poszukać w necie info o nich i co się okazuje opinie są bardzo złe a chodzi o tzw. ząbkowanie. Ludzie piszą, że po 10-20 tyś. km. użytkowania tych opon chałas staje się nie do zniesienia i jest podobny do dźwięku zużytego łożyska. Z tego co wiem na "ząbkowanie" ma wpływ między innymi stan amortyzatorów, wady zawieszenia itp. Z 90% wypowiedzi internautów wynika, że mają zawieszenia powymieniane a efekt ząbkowania tych opon się pojawia. Czy ktoś z Was posiadał te opony a jeśli tak to czy te opinie są prawdą ? Nie bardzo chce mi się wierzyć, że moje poprzednie "plastikowe" opony Matador były lepiej wykonane niż ta "porażka" Goodyear Hydragrip. Jeśli zły dział to poproszę o przeniesienie. pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 wady zawieszenia Matador były lepiej wykonane niż ta "porażka" Goodyear Hydragrip To nie tak. Po prostu z niektórymi zawieszeniami niektóre opony niezbyt dobrze "współpracują" i dochodzi właśnie do ząbkowania. Niektóre auta są bardziej na to podatne, niektóre mniej. Niektóre opony - również. Na razie się nie przejmuj, obserwuj. To że u kogoś ząbkują, nie znaczy, że u Ciebie. A jeśli już - to nie znaczy z automatu, że masz coś popsute w zawieszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zawiechę mam w porządku wymienione amory na Tokico, sprężynki nowe, tuleje wachaczy powymieniane, układ kierowniczy też. Pytanie czy nie wyrzuciłem kasy w błoto (kupiłem je po 140 PLN za sztukę więc żaden wydatek ale zawsze). Chodzi mi o to czy te opinie są prawdziwe i czy rzeczywiście GoodYear dał ciała. Żona odradzała mi te opony, hehe, chyba kobieca intuicja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Temat tych opon przerabiał u siebie mój ojciec w primerze P11.144. Założył je zaraz po zjechaniu oryginalnego komplet - przebieg ok 70 tyś km. Samochód bezwypadkowy, serwisowany, zawieszenie w 100% sprawne. Po przejechaniu 10 tys km na nowych oponach nagle zrobiło sie w samochodzie bardzo głosno i opony ścierały sie nierówno: ząbki po długości i szerokości opony. Zrobił przegląd zawieszenia w ASO Nissana i reklamował. Najpierw wysłał 2 sztuki i załozył w środku lata zimówki. W reklamacji napisał, że to samo dzieje sie z dwoma następnymi. Przedstawicielstwo Goodyear'a odmówiło przyjecia reklamacji. Wiec zrobił baganie zawieszenia w PZMocie i ponownie wysłał 2 sztuki. Wtedy już przyjeto reklamacje oferując nowe komplet opon - musiał pokryć tzw. stopień zużycia opon (20% kwoty). Ale jak człowiek raz jest nie zadowolony to już drogi raz tych samych opon nie kupi. Ponieważ Goodyear i Dunlop to wspólne przedstawicielstwo zamienił na Dunlop SP1 płacąc 20% kwoty. Te oponki juz były super i później kupił kolejny komplet, na których sprzedał primerkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian4 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Sprzedaje opony od 7 lat te goodyear to porażka miałem na nie 40 reklamacji chodzi oto że te opony są z przeznaczeniem na wodę maja technologie vtrade i szerokie lamele coś za coś nie masz co reklamować bo zawsze jest wada zawieszenia docieraj je na maxa i je spal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 A goddyear excellence jak się zachowują - ma ktoś je? Czy efekt ząbkowania też u nich występuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian4 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Napisałem wszystko na temat chydragri proponuje excelence goddyeraaaaaa 74 decybele [ Dodano: Pią 09 Maj, 2008 21:41 ] bardzo ciche opony niema na rynku nic bardziej cichego i niema ząbkowania bo to są opony asymetryczne zaklada sie je stronami polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 adrian4, na takowych właśnie pomykam i jestem bardzo zadowolony tym bardziej, że kupiłem je w dobrej cenie wszystkie 4 szt. Na początku szumiały jak to każda nowa opona ale teraz tak leciutko i przyjemnie szumią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Hydragrip zabkuje strasznie. Miałem ten przypadek w Astrze przy sprawnym zawieszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.