Gość ainkaa Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Powoli ale zostawia, tluste plamy na chodniku. Pojechalam na SKP i pan stwierdzil, ze leci z prawej polosi. Rozszerzycie temat, bo niezabardzo wiem co mam dalej z tym zrobic a pan nie byl skory do tlumaczen, co sie bedzie nad baba wysilal. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 musisz wymienic oslone przegubu wewnetrznego. leci ci olej ze skrzyni. radze zrobic to jak najszybciej bo zajedziesz skrzynie biegow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 witam. jak cieknie z,, półosi,, to pewnie uszczelniacz przegubu wewnętrznego w skrzyni . polecam spuścić olej ze skrzyni, wyjąć obydwie półosie kompletne czyli z przegubem wewnętrznym iiiiiiiii wymienić uszczelniacze przgubów ( tzw: zimeringi) zmontować wszystko w odwrotnej kolejności jak demontaż. wlac nowy olej 3Litry do skrzyni. ewentualnie sprawdzić stan osłon gumowych na przegubach półosi i ewentualnie wymienić......... uzasadnienie: jak cieknie jedna strona to za jakiś czas zacznie druga więc przy jednej robocie. nowy olej bo wymiana co 60 000 km. a co nowy to nowy, lepiej zmieniać olej niż remontować skrzynie, a osłony bo relatywnie tanie i też przy jednej robocie (a przeguby już droższe). takie moje zdanie. w razie pytań to koleżanko pytaj dalej. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ainkaa Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 i wiem, ze mam mokry prawy kielich, wiecej sama niezdiagnozuje, bo informatyk bardziej ze mnie niz mechanik. Wiadomo, ze sama tego tez nie zrobie, bo tylko pogorszyc sprawe moge. Pytanie: ile wg Was to bedzie kosztowalo, czesci +naprawa? I pewnie nie radzicie mi nigdzie nyska jezdzic podczas weekendu majowego? Ech:( Dzieki za pomoc. Pozdrawiam cieplutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 jeździć, jeździć. tylko nie za ostro.... auto to przejedzie. kielich .... to przedni? jeśli dobrze rozumuje to amortyzator padł ..... znaczy sie rozszczelnił i olej wyciekł, już pewnie stracił swą sprawność .. no to trza bedzie wymienić komplet (prawy i lewy względy bezpieczeństwa) ..... wszystko sam naprawiam więc nie wiem jaki koszt a o części zapytam to napisze. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ainkaa Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 kielich przedni jest mokry, wyglada na to jakby z nieego olej splywal, choc najwiecej oleju gromadzi sie posrodku, przy tej gumie, ktorej nazwac nie umiem (jest jakis przegub wewn. czy cos takiego?) tak na baski rozum i slownictwo to opisuje, wczoraj z musu zrobilam 300km i nyska dala rade, zreszta to mocne autko ale nie chce rozwalic skrzyni-widzialam ile kosztuje nowa :/ . a tak przy okazji dobrze jest wiedziec, ze mozna na Was liczyc . Pozdrawiam [ Dodano: Sro 07 Maj, 2008 12:23 ] wiec dokladnie jest to pekniety simmering polosi, wymiana+czesc+olej ok. 200 zl. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.