Gość Micro_Radek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Zgodnie z powyższymi zdjęciami przeprowadziłem naprawę mojej Micry. Poszło łatwo, jedynym kłopotem były zaślepki, które zostały wyłamane. Ale silikonem wszystko zalepiłem i mam nadzieję, że nie będzie więcej wody w środku auta. Dzięki za opis :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quaton Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Od mojej naprawy minął miesiąc i nic. Ani jednej kropli na wycieraczce. Mimo mokrej pogody. Czyli działa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gnothi_Seauton Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Quaton dobra robota! Dziś wziąłem się za uszczelnienie bo kapało mi równo i miałem dość wożenia ze sobą miski ^^, dzięki twojemu manualowi nie było większych problemów. Najciężej było wyciągnąć tę zieloną zaślepkę. Jutro, przed wyjazdem na zlot będę mył auto, więc zobaczę czy naprawa przyniosła oczekiwany skutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gorghon Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam Koledzy i koleżanki, Dzięki Quanton za opis uszczelniania - zabiorę się za to w najbliższy weekend. Mam pytanie, czy przeciekanie, czyli woda na wycieraczce po praktycznie każdych opadach (przesiąknięta gąbka za schowkiem po stronie pasażera) może mieć związek z problemami z instalacją elektryczną? Od początku naszej pory deszczowej, czyli tegorocznego lata mam następujące objawy: wstawiam rano naładowany akumulator, odpalam, jadę do pracy (około 20 k), parkuję. Po 9 godzinach wsiadam, przekręcam kluczyk i alarm zaczyna wyć sygnalizując niski poziom naładowania akumulatora - nie odpalam. Udaje mi się to "na kable" od kolegi. Po kilku takich jazdach zostawiam teraz samochód ze zdjętymi klemami z akumulatora. Jak przychodzę to je zakładam i odpalam i jadę... Jak tego nie zrobię to jest różnie. Raz zapalam, raz nie, częściej nie. Zaczęło się to dziać po pierwszych intensywnych opadach w maju. Wcześniej raz czy dwa miałem taką jazdę, ale wystarczyło wyłączyć alarm z kluczyka i odpalał. Ma tkoś jakiś pomysł? Czy może to mieć związek z przemakaniem tej gąbki? może są tam jakieś przewody, które przemakają i jest zwarcie i bateria siada... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarek_nissan Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Mam podobny przeciek wody z prawej i lewej strony,ale zauważyłem dodatkowo,że podsufitka przy przednich słupkach jest mokra, może ktoś miał taki przypadek? Nie mam szyberdachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszaks Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 A ja ostatnio wziąłem się do roboty i sam spróbowałem uszczelnić Mikrusa. Kapało mi na wycieraczkę pasażera. Otworzyłem maskę, odkręciłem i zdemontowałem wycieraczki, szarpnąłem z wyczuciem plastikowym podszybiem, żeby obluzować plastikowe nity mocujące, wyjąłem je i zdemontowałem osłonę. Później po wielu trudach wyjąłem ową zieloną zaślepkę i wyczyściłem, odtłuściłem i wysuszyłem dziurę w której tkwiła. Tak jak widać powyżej - uszczelka zaślepki była w opłakanym stanie. Kupiłem silikon dekarski i posmarowałem brzegi otworu. Póżniej wcisnąłem wyczyszczoną zaślepkę. Odczekałem pół godziny i założyłem plastikową osłonę podszybia nie zapominając o założeniu plastikowych kołków. Później jeszcze docisnąłem czarne, plastikowe nity, założyłem wycieraczki i wsjo. Tej nocy akurat była burza - oberwanie chmury. Rano poszedłem zobaczyć, czy nie trzeba z Mikrusa wylać wody. SUCHUTKI !!! **************************************************** Moim zdaniem woda przeciekając przez sparciałą uszczelkę przedostawała się po zaślepce do wnętrza i tam kapała wprost do otworu zasysającego dmuchawy powietrza. WIDOK Z ZEWNĄTRZ WIDOK WEWNĄTRZ Później woda spływała na dół i przesiąkała przez gąbkę uszczelniającą komory nawiewu powietrza (pod schowkiem, po lewej stronie od spodu) dlatego przy polewaniu wodą z węża nic nie leciało, bo gąbka najpierw musiała nasiąknąć, a dopiero później zaczęła kapać. **************************************************** Oczywiście nie musi to być jedyna przyczyna zbierania się wody na wycieraczce, ale u mnie pomogło, dlatego dzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathy Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mnie też się leje na dywanik pasażera, samochód odstawiłam do mechanika (wybaczcie, nie pochwalę się że rozmontowałam podszybie, bo na 100% nie wejdzie mi na miejsce :-) napiszę o efektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Czemu nie, tam wszystko pasuje jak "ulał" Tylko nie daj się skasować za taką pracę nie więcej jak 50zl, choć pewnie skasuje Cię 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jaka szkoda że zdjęcia z naprawy nie działają muszę poratować koleżankę bo ma basen po stronie pasażera , ale chociaż trochę jestem ukierunkowany opisem co i gdzie przecieka , tylko że ja wzrokowiec jestem i te zdjęcia dałby mi więcej pewności o czym pisaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Prosze http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/100266-k11-przeciek-wody-do-kabiny-od-strony-pasażera/#entry1063183 Edytowane 30 Stycznia 2016 przez camello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi