Gość Glinuś Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Co to może być rano po odpaleniu zapaliła mi się kontrolka poduszek i przez cały czas mruga.Może od wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azorek Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Może od wilgoci.A może jakis czujnik, albo cos nie tak z hamulcami, lepiej podjedz do ASO i sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Może od wilgoci.A może jakis czujnik, albo cos nie tak z hamulcami, lepiej podjedz do ASO i sprawdź yyyyyyyyyyyyy ,jakie hamulce????co ma air bag do hebli??? świecenie poduchy możesz skasować-poszukaj w archeo- bo dużo o tym było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 No i już kamień z serca wyczytałem w innych postach i znalazłem dwa sposoby usuwania tego błędu zadziałał pierwszy ten z włożeniem kluczyka do stacyjki przkręcenia tak aby kontrolka airbagu zapaliła się po czym jak gaśnie szybko kluczyk w pozycję off i tak kilka razy.Zadziałalo,a ja odłaczyłem akumulator na noc i nic.Jakie to było proste :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 No i już kamień z serca wyczytałem w innych postach i znalazłem dwa sposoby usuwania tego błędu zadziałał pierwszy ten z włożeniem kluczyka do stacyjki przkręcenia tak aby kontrolka airbagu zapaliła się po czym jak gaśnie szybko kluczyk w pozycję off i tak kilka razy.Zadziałalo,a ja odłaczyłem akumulator na noc i nic.Jakie to było proste :one: no oby Ci to podzaiałało na dłużej ,bo u mnie pomimo resetów,odłączeń aku oraz czyszczeniu styków w kostkach pod siedzeniami,wspomniana kontrolka żyje swoim życiem,niestety :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Zobaczymy samochód użytkuję dopiero pół roku a tą niespodziankę miałem od wczoraj.Napisałeś że zdaża się to u Ciebie dość często to znaczy nie ma sposobu naprawienia.Od czego to się właściwie stało-sprzątałem auto wiele razy przesuwałem fotele pewnie nieraz dotykałem nieświadomie kostek a tu masz wczoraj tak samo z siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Od czego to się właściwie stało- sie pojawiło ni z gruchy ni z pietruchy ze 3 miechy temu :/ a auto mam od 2 lat .i w cześniej sie nic nie działo,raz jest spokuj na pare dni potem z nowu mruga i tak w koło macieja ,pomału sie przyzwyczajam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 sie pojawiło ni z gruchy ni z pietruchy ze 3 miechy temu :/ a auto mam od 2 lat .i w cześniej sie nic nie działo,raz jest spokuj na pare dni potem z nowu mruga i tak w koło macieja ,pomału sie przyzwyczajam A próbowałeś zczytać błędy airbag ? Może masz pękniętą taśmę pod kierownicą ? U mnie tak jak Ci pisałem na PW przeczyszczenie styków pomogło, wcześniej tak jak pisałeś "kontrolka żyła własnym życiem" Teraz od paru miesięcy spokój, a fotel przesuwam codziennie ( samochodem jeździ też żona a ma 1,60 wzrostu :-) ) Myślę że jeżeli z systemem wszystko OK tzn. nic nie było wcześniej kombinowane ( dzwon etc. ) to są dwa newralgiczne miejsca tzn. wtyczki pod fotelami no i taśma pod kierownicą. Tak miałem np w mazdzie była pęknięta taśma tu też wyrzucało błąd tyle że tam komputer "wymigiwał" błąd i kiedy przy kolejnym sprawdzeniu jak taśma się inaczej ułożyła już go nie pokazywał. W nissanie trzeba go wykasować ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 wtyczki pod fotelami zrobiłem tak jak pisałeś ,lecz niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Na razie spokój zobaczymy w praniu,a jeśli chodzi o taśmę pod kierownicą to też patrzyłem ale mimo wszystko nie widac jej i myślę że trąciłem mocniej kostki przy fotlach.A może aby nic się nie dzialo i nie przesuwać należałoby zaspawać fotele tak jak ktoś napisał w jakimś poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi