Gość TOMMY Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Witajcie, Bardzo rzadko tu bywam i widzę ze ktoś wykasował mój post na temat LED'ow. Niestety temat powraca bo zakupione LED'y do przodu do pozycyjnych świateł notorycznie się przepalają. Przepalają się także LED'y wstawione do oświetlania wnętrza. LED'y nie są z bazaru a z liczącej sie na rynku firmy BOSMA. Czy ktoś moze mi powiedziec jak temu zapobiec? Podobno LED'y sa wrazliwe na spadki napięcia a nie na wzrosty. Moze pomoglby tu jakis regulator napiecia nie znam sie na elektryce dlatego pisze do was. Sprawa jest o tyle powazna ze kupilem sobie tyle lampy w technologi LED ale po takich doswiadczeniach z tym przepalaniem obawiam sie je zalozyc. Co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Mi ledy z przodu w p[ozycjach, w tablicy i wlasnie te tylne lampy LED..swieca elegancko, podjedz moze do jakiegos elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Może kup ledy innej firmy poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Sprawdź alternator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TOMMY Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Może kup ledy innej firmy poprostu Ale jakiej :?: Te są podobno najlepsze :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Co to za LED'y gdzie je kupiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 podeslij mi note katalogowa i powiedz jakie masz rezystorki na te diody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jabuszko Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 mi nasuwa sie tylko jedno na mysl.... sprawdz napiecie jakie daje alternator mozliwe ze daje za duze i dlatego ledy sie przepalaja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lokus-mentor Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 mi tez sie poprzepalaly, ale raz wymieniqalm i jest ok... najczesciej mialem za to problem z "trzecim" swiatlem stopu, ale u mnie ogolnie elktryka szalej jakos ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TOMMY Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Co to za LED'y gdzie je kupiles ? To są diody firmy BOSMA oryginalne u dilera BOSMY. [ Dodano: Sro 09 Lip, 2008 16:26 ] podeslij mi note katalogowa i powiedz jakie masz rezystorki na te diody no dobra a bardziej po polsku do mnie mów co mam i gdzie sprawdzić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi