Gość ARTURROS Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Gdzieś wyczytałem że gdy włączę reduktor, włącza się też blokada dyfra. No i się zdziwiłem jak dwa koła po przekątnej zwisły i samochód stanął :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Blokada dyfra polega na tym, że on ni istnieje - przy 4H i 4L osie są spięte na sztywno. A do twojej sytuacji by się przydały blokady 100% na przód i tył, a nie naćpane LSD z tyłu Wytrzyj wszystko elegancko i umyj auto szlaufem albo karcherem. Wtedy ci wyjdzie miejsce przecieku i dalej to już sam musisz badać. Jak się coś nie podoba, to wal na forum + zdjątka najlepiej. A najczęściej to się leje przez szyberdach, jak się odpływy pozatykają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ARTURROS Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Super tylko nie wiem co ma oznaczać "naćpane LSD z tyłu" To znaczy że jest częściowe czy jak ? jak to działa? ew. jak jest skonstruowane? Wydaje mi się że nie ma układu różnicowego po między przednią a tylną osią, dlatego należy unikać 4x4 po za terenem, ale co jest z tą niby blokadą której nie ma?? Co do wody tak właśnie zrobiłem , lałem ze szlaucha. Zlokalizowałem wciekanie wody tylko co zrobić, skoro uszczelka ok i przylega a cieknie ? Może cieknie pod uszczelką ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 LSD to jest Limited Slip Differential. LSD jest znane też jako narkotyk, stąd naćpane. Nie ma dyfra międzyosiowego, więc użytkowanie, tak jak napisałeś jest dobre A LSD to cierna blokada tylnego mostu, najlepiej robi w zimie i na piasku Z tą uszczelką to ciężko mi powiedzieć cokolwiek, bo nigdy jej a oczy nie widziałem. Jest tak jak w "jedynce", czyli uszczelka jest przy drzwiach, a nie przy nadkolu? Jak jest przy drzwiach, to jest ona montowana na kołeczkach do dziurek w nich, może któryś nie przylega i cieknie... Ciężko takie coś zdiagnozować przez internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.