Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Kasowanie błedów zapisanych w pamieci kompuera Almera

Gość leszekelte1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość leszekelte1

WITAM temat nie jest nowy ale przgladając forum nie znalazlem jak samemu skasować migająca poduszkę Airbagu w almerze 1,5 dci...czy to wogóle możliwe bez wizyty u elektryka.. proszę o pomoc.. awaria powtarza się co chwile...

Gość leszekelte1

Dziękuje za podpowiedz.....z włączaniem kluczyków w momencie zapalania się kontrolki próbowałem...niestety nie działa w 1.5 dci ....może jakiś inny sposób..sprawdzony...żeby nie uszkodzić...auta... pozdrawiam...

[ Dodano: Nie 04 Maj, 2008 22:39 ]

Wielkie dzięki ...zrobiłem dokladnie tak jak poradziłeś i sukces...czyli i w silniku 1.5 dci to działa.. pozdrawiam serdecznie dzieki...!!!!

Gość danstan
z włączaniem kluczyków w momencie zapalania się kontrolki próbowałem...

Witaj

Na początek sprawdź kostki łączące przewody pod siedzeniami. Może któraś się poluzowała?

A przy kasowaniu może popełniasz błąd.

Moim skromnym zdaniem trzeba zrobić tak:

-kluczyk włączyć w położenie ON, ale bez uruchamiania rozrusznika i silnika,

-zaświecą się wszystkie kontrolki, w tym także ta od airbagu,

-ok 7 sekund będzie wykonywany test poduszek, po czym kontrolka powinna zgasnąć,

-w momencie gaśnięcia należy kluczyk przekręcić w pozycję OFF

i tak co najmniej pięć razy.

Spróbuj.

Pozdrawiam i powodzenia :one:

Gość Glinuś

A może inny sposób wycztałem go:wejdż w forum almera a następnie wpisz słowo poduszka i tam masz w opisie almery N15 drugi sposób kasowania tego błedu (przycisk w drzwiach) może poskutkuje.

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...