Gość radoslawos Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Panowie, czytam i czytam, wertuję całe forum i tak naprawdę widzę że wszyscy którzy zaczynają temat o padniętej uszczelce pod głowicą, kończą temat wymianą lub regeneracją głowicy. W związku z powyższym jak i z tym ze mam rozgrzebane auto i czekam na planowanie i sprawdzenie szczelności głowicy, prosze o wypowiedzi tych którym problem rozwiązała jedynie wymiana uszczelki (jeśli tacy są) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 w zeszlym tygodniu z kumplem wymienialismy w Ga14DE, po wymianie wszystko spoko. A co twojemu dolega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 w zeszlym tygodniu z kumplem wymienialismy w Ga14DE, po wymianie wszystko spoko. A co twojemu dolega?Ale to nie jest 2.0TD - nie rób koledze OTChociaż stwierdzenie, o wymianie uszczelki bez planowania... mam mieszane uczucia, nawet w benzynie bym planował a w tym nissanowskim TD to pokusiłbym się nawet o wyrównanie bloku silnika. Taki potrafi być wrażliwy na nierówności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 nie no planowalismy, i uszczelka victor reinz poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radoslawos Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 ................ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Kwestia jak sie ktoś postara, kiedys w MB W123 spawalem bo mi padla i jezdzil potem bez problemu przez 200 tys, potem sprzedalem wiec nie wiem. Slyszalem tez o przypadkach ze szybko padaly po spawaniu w beczkach. Nie wiem jak jest w nissanach bo nie spotkalem sie nigdy , wiec sie nie wypowiem, ale jak mowie. Zalezy od czlowieka. To jest reczna robota i naprawa u jednego moze byc super a u drugiego kiła.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Nie słyszałem by komuś się na dłuższą metę powiodło spawanie TD - taniej poszukać głowicę lub cały silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radoslawos Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 .................. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.