Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Tarcze i klocki hamulcowe

Gość mariandzik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariandzik

Witam!!!

Mam pytanie, mianowicie, jakie tarcze hamulcowe i klocki są godne polecenia do almery n 15 , 2,0 diesel? Może ktoś z Was zna firmę, która robi znośne części w rozsądnej cenie? Za wszelkie wskazówki dziękuję z góry.

Gość Belzebub

Mam 1.4 z przebiegiem 100k, właśnie zakupiłem klocki Kashiyama -koszt 50zł :D , tarcze jeszcze nie zjechane więc będzie raczej OK, podobno te klocki są trochę za twarde i zdzierają tarcze -było o tym w innych wątkach. Niestety klocki Lucas lub Akebono to koszt 75-100PLN -ale są podobno lepsze, nie pylą, nie piszczą i nie zdzierają tarczy.

Zobacze jak założe Kashi ;)

Klocki JC są o kant tyłka. Piszcżą niemiłosiernie, pylą i kiepsko hamują. Wymienię przy najbliższej okazji.

ja mam tarcze przód i tył Japan cars i klocki Kashiyama, bardzo tani zestaw i skuteczny, hamulce brzytwa

miałem kiedyś taki zestaw hamował tragicznie zwłaszcza po rozgrzaniu układ tracił niemal całą skuteczność tragedia i śmierć w oczach a tarcze się zwichrowały i kierownica drżała niemiłosiernie. wywaliłem wszystkie 4 tarcze kupiłem na przód Sakurę i klocki Boscha a na tył wszystko Boscha i samochód wreszcie zaczął poprawnie hamowac a kierownica nawet nie drgnęła przy hamowaniu z prędkości 160-0

ktoś mi kiedyś powiedział że te klocki są dobre dla taksówkarzy :D zrobiłem na nich 20tyś ostro hamując i może 1/3 klocka ubyła. twarde jak kamień jedyny plus to że praktycznie nie pyliły ale nie ma co się dziwić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...