Tomyddc Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Nie ma sprawy, wiesz przynajmniej ze na naszym forum warto pytać i zawsze ktoś pomoże. Z pracą w aucie to może być cieżko, bo benzyna itp, smrod i niebezpiecznie. Ale w każdym razie wielki warsztat nie potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 ok... zrobione i autko smiga (obym nie zapeszyl nic, bo za kazym razem cos wypadalo, to bak przeciekal, to aku siadl...) moze sie myle, ale mi sie wydaje ze cos mechanik musial narobic, jesli niedlugi czas po wymianie baku siadla pompa? a moze zbieg okolicznosci, ale zebyscie wiedzieli ile oni tu biora za naprawy!! zamowilem wiec pompe paliwa, przyszla po ok 3 tyg, troszeczke inny model, inne wtyczki, inne mocowanie w tym koszyczku, wiec kabelki porozcinalem i po sprawdzeniu ktory jest ktory polaczylem i zaizolowalem, pozniej zainstalowalem calosc na swoim miejscu, odpalam i... brum brum, autko jedzi juz drugi tydz po naprawie;) czasem tylko wskaznik poziomu spada calkiem na dol, chyba styki kabelki na styku sie poluzowaly troszke. ale w sumie to jestem z siebie dumny i super ze jest to forum, juz duzo napraw samodzielnych pomoglo wykonac:) no i dzieki chlopaki za podpowiedzi ! przydaly sie:) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 a co sądzicie o takim: http://www.allegro.pl/item504234592_akumul...ibra_53_ah.html a może taki: http://www.allegro.pl/item504559957_akumul...ssat_52_ah.html jeśli nie to JAKI ? proszę o jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kevin1986 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 polecam wybrać się do dobrego sklepu motoryzacyjnego tam napewno dobiorą Ci odpowiedni i naprawde opłaca się wydać pare groszy więcej na dobry akumulator to przy obecnych mrozach unikniesz problemów pytaj o dedykowane do aut japońskich ja obecnie jezdze na starym bo jeszcze znosi mrozy do -15` pozdrawiam ps. przypominam o smarowaniu klem specjalna pastą oczyszczenie klem oraz masy oraz sprawdzeniu przewodów a na wiosne przegląd rozrusznika i wymiane szczotek koszt niewielki a naprawdę wiem z doświadczenia po tych wszystkich zabiegach nie ma mrozu który zatrzymalby nasze autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 http://allegro.pl/item739661769_nowy_akumulator_loxa_36ah_gwarancja_2lata_oferta.html a co powiecie o takim aku? od zakupu auta mam aku o takich samych parametrach i wszystko bylo ok, ale teraz zaczyna coraz wolniej kręcić i chyba kupię coś takiego widzę że wy macie dużo mocniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Co do marki, to słyszałem, że jest niezła, mój znajomy mechanik montuje tylko takie. Ma ich trochę w zakładzie, zauważyłem, że mają dość mocny prąd rozruchowy (jak markowe produkty). Jaki masz samochód, że są tylko 35Ah pod maską? Możliwe, że poprzedni właściciel włożył mniejszy Akku. Napisz jaki masz motur i wersję wyposażenia (też może mieć znaczenie) i niech jakiś kolega napisze, co za bateria powinna tam siedzieć. P.S. CD20E włożyłem Pannasonic 90 Ah 710A (EN) i wytrzymał cały dzień puszczania muzyczki w plenerze:P. Z tego co wiem niektórzy wkładają mniejsze (Centra zaleca chyba coś koło 70Ah) i też ogarniają. Co do akumulatorów z markietów, to znajomy pakupił jakiś szajs 105 Ah !!! do bejcy 525 TDS i 4 rok śmiga, furę na dworzu trzyma i pali pięknie mimo lejących wtrysków i nic nie grzebał przy bateryjce (sam się zdziwiłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) wersje sunnego mam w podpisie, tez sie troche zdziwiłem ze dawał na nim rade 105Ah spokojnie buja takie 2,5tds, ja mam tez 1.9tdi i pali 74Ah bez problemu przy mrozach właśnie sie zastanawiam czy jest sens płacic za jakies centry jak mozna miec to samo za prawie 2x mniejszą kasę, zresztąmój słonecznik bedzie malo jezdzony w zimie w manualu nie mogę znalezc danych dot. aku Edytowane 2 Października 2009 przez misioor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi