Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Stukanie na pierwszym cylindze 94 1.0

Gość babzok

Rekomendowane odpowiedzi

Gość babzok

Sprawa wyglada nastempująco

Podczas dodawania gazu słychac tak jakby stukanie szkalniki.Stukianie jest tylko wtedy gdy dodam nagle gazu jestem pewien na 100 % ze to w okolicach pierwszego cylindra bo jak połoze dłon na pokrywie zaworów to czuje jak tam stuka.Gdy powoli równomiernie dodaje gazu jest cicho.Rozrzą był zekomo wymieniany i ma 10 tys przebiegu zreszta widac ze napinacz łancucha ale tylko ten gurny jest nowy i łancuch.Nie wiem co mam robic moze to wina rozrzadu myslalem ze to wina płytek na szkalnkach ale z drugiej strony jak by był luz to pukało by cały czas.A to tylko podczas dodawania gazu i słychac na srednich obrotach a potem robi sie cicho.Moze to wina napinacza łancucha ze za puzno napełnia sie olejem nie mam pojecia prosze o pomoc

tak z ciekawości się spytam...to jaki masz przebieg, że łańcuch już po wymianie :?:

Gość babzok

Smieszna sprawa ale 189 tys i gosc wymieniał łancuch nie wiem moze kłamał ale sam widziałem sciagałem pokrywe jeszce ostał sie korektor na łancuchu heheh

[ Dodano: Sro 07 Maj, 2008 00:17 ]

a moze sie myle co do paska a gosc naj normalniej w swiecie nic nie wymieniał.Słyszałem od jednego goscia ze to moge byc wina napinczy bo juz cisnienia nie trzymają??

[ Dodano: Sro 07 Maj, 2008 14:18 ]

sory co do lancuchów

Moze ktos mial juz taki przypadek

Gość majsterus

rozrząd nie stuka tylko szumi.

najprościej odkręć klapkę, ale wczesniej zaopatrz sie w uszczelniacz szary.

masz dostęp do pierwszego napinacza.

ale nie stawiam na napinacze tylko jak już pompa oleju nie wydala albo luz wałek-zawór

no nie wiem trzeba posłuchać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...