Gość Alysee Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Mam micre 1.0. Podczas jazdy cos strzeliło stanąłem i auto nie chciało odpalic. Dźwiek rozrusznika brzmi teraz troche dziwnie. Czy to moze byc zerwany pasek rozrządu??? Jakie są objawy jak pasek sie zerwie albo przeskoczy. I czy silnik 1.0 jest "kolizyjny" przy zerwaniu? Dodam ze jechalem spokojnie 70km/h na piątym biegu, a z tego co wiem paski strzelają jak przy holowaniu albo "szarpanej" jeździe. Jesli to nie pasek to czy ktos wie co ogło sie popsuc? Chcialem jeszcze dodac, ze po "strzale" ppodczas jazdy jadac jeszcze z prędkością okolo 40km/h zmienilem zsilanie z gazu na benzyne, wrzucilem trzeci bieg, puscilem sprzegł i jakby zaskoczyl tylko pedał gazu nie reagował, ale słychac było jak silnik hamuje samochod, tak jak przy nieudanym odpalaniu na pych. Czy to potwierdza przypuszczenia o zerwanym pasku??? I jeszcze raz zapytam czy kotos moze zna jakies wyraźne objawy albo jakis prosty spoób na sprawdzenie czy to rzeczywiscie zerwany pasek. Jednak to zerwany pasek. Jest prosty sposób, żeby to sprawdzic. Otwiera sie korek wlewu oleju i ktos musi pokrecic rozrusznikem, no i jak nic sie w silniku nie rusza to znaczy ze to pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Alysee napisał: stanołem :027: A kiedy wymieniałaś pasek? Trzeba niestety przygotować się na gruby wydatek :/ Najlepiej podholuj auto do mechanika to sprawa się rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Nie chcę straszyć,ale to może być TO,czego się każdy boi.Prawdą jest że większe ryzyko zerwania paska jest przy szarpnięciach ,ale zdaża się równierz podczas normalnej jazdy.Rozrząd niestety jest kolizyjny.W razie gdyby okazało się że potrzeba części do silnika (głowica itp),to mam silnik z uszkodzonymi panewkami i mogę jakieś części spylić.Był on po wymianie rozrządu,czyli pasek jak i napinacz ma przejechane nie więcej jak 500 km.Głowica jest w gobrym stanie a pasek i napinacz mogę dorzucić do kompletu.Pisz na PW jak będzi potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hochoł Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Ja miałem to samo tyle tylko,ze mi pasek trzasł przy odpalaniu samochodu pomimo tego ,że był krótko po wymianie (nie bede opowiadał przyczyny tej awarii) :/ Nastaw sie na wymiane zaworów bo pewnie beda pogiete no i nie wykluczone,ze mogła tez peknąc jakś krzywka zaworowa jak to było w moim przypadku Do tego uszczelki i inne pierdołki i pewnie zamkniesz sie w granicach 1000pln-ów.Nie zazdroszczę tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 taniej wyjdzie kupic kopletny silnik 1.2 na chodzie i przelozyc silnik mozna wyjąc za 500 zl z jakiegos niemca .a za 1000 zl to mozna cala k10 kupic wiec rozwaz co ci sie oplaca .pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Alysee, Szkoda że nie mieszkasz w Bydzi,spylił bym głowicę z wałkiem.500 km po docieraniu zaworów + pasek i napinacz o tym samym przebiegu za 150 pln i jeszcze bym pomógł założyć,bo jak pisałem już wcześniej mam silnik z walniętymi panewkami,stoi i zawadza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Alysee najpierw daj znać co oznajmili mechanicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 mimier napisał: Alysee najpierw daj znać co oznajmili mechanicy Tak,tak Alysee, ,daj znać,jak będzie potrzeba graty to się dogadamy i Ci wyślę kurierem :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alysee Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Niestety moja micrusia umarla.Potwierdzily sie przypuszczenia o zerwanym pasku:((( niestety nie bede tego naprawiac bo autko jest juz za stare i juz sie chyba nie oplaca. Moze zastanowie sie nad jakas nowsza micra... Chcialam Wam wszystkim bardzo podziekowac za cala pomoc udzielona w ciagu tego roku bo nie malo tego bylo, zawsze otrzymalam od Was fachowe porady.Bog Wam zaplac! Teraz pograzam sie w zalobie po moim kochanym autku, ale widocznie tak mialo byc... Pozdrawiam Alysee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Alysee NIE PODDAWAJ SIę !!! :/ zakup części od alfaboxa i ciesz się jazdą tym autkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Cytat ale widocznie tak mialo byc... Pozdrawiam Alysee Ale ,wcale tak nie musi być.Moja oferta jest nadal aktualna.Kto z Twojej grupy śmiga do borska,jestem gotów zabrać graty na zlot i ktoś Ci je zawiezie z twoich. Pisz na PW to zaraz zwalam z silnika i wrzucam do bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi