Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Zawieszenie TYŁ - Bardzo miękkie

maxpaynemm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem i proszę Was o opinię :/

Więc tak samochodzik ogólnie jeździ OK ale kiedy to lecę sobie na trasie i natrafię na nierównosci jezdni typu: "fale dunaju" albo jakieś gwałtowniejsze uskoki to strasznie dobija albo podrzuca do góry tył samochodu, aż mi się ostatnio o mały włos pasażerowie z tyłu nie porzygali :D jak ich wiozłem z Warszawki na Zegrze (ten kto tam jechał wie jaka tam jest droga :| ). No i ogólnie bardzo niekomfortowo się jeździ jak natrafię natakie nierówności :/ Czasami mam nawet wrażenie że zaraz tył samochgodu przeleci mi nad głową :/. Zawieszenie wydaje się być za miękkie. Pojechałem na diagnostykę ale panowie stwierdzili że wsio jest OK. Macie jakieś dośwadczenia w tym temacie??

Będę wdzieczny za wszelkie porady. :)

Twardsze sprężyny i amorki zapobiegną "pływaniu"

Też sobie o tym pomyślałem.... kolega może polecić coś konkretnego?? :)

Niestety koledzy mają rację tylne zawieszenie almer 2000 i 20001 bo te sprawdzałem to nieporozumienie. Jak jedzie kierowca i pasażer to jeszcze nic ale jak doładujesz auto to właśnie tak , huśta do pożygania. nie mam praktyki co załozyć ale amory do wyrzucenia nawet jak są nowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...