Gość @rtureg Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Witam . Problem jest taki : oddałem Alme na czyszczenie przepustnicy bo falowały obroty na LPG i lekutko na PB , przed czyszczeniem obroty były ok. 800 ( na luzie ) .Teraz jest 1500 i nie można ich zmniejszyć ,mechanik mówi że komp. nie przyjmuje adaptacji . Czy jedynym wyjściem jest wymiana przepustnicy :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=adaptacj%2A napisz dokladnie jaki silnik i sprbuj sam zaadaptowac :] moze mechanik nie do konca wiedzial jak to ugryzc w nissanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @rtureg Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=adaptacj%2A napisz dokladnie jaki silnik i sprbuj sam zaadaptowac :] moze mechanik nie do konca wiedzial jak to ugryzc w nissanie? motor to QG15DE, machanior przy mnie robił adaptacje tyle tylko , że po wyłączeniu komputera obroty szły w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudy Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @rtureg, miałem identyczną sytuację w swojej Almerce - po czyszczeniu obroty nie chciały wrócić do normy (przy czym czysczenie i próby regulacji odbywały się w ASO, więc zakładam, że wiedzieli, co robić). Niestety skończyło się na wymianie przepustnicy. Dowiedziałem się od panów z ASO, że te przepustnice często się psują z uwagi na jakiś defekt, w związku z czym Nissan je ulepszył i mocno obniżył cenę nowych - ja za swoją zapłaciłem chyba 400zł z wymianą, silnik też QG15DE. Także dowiedz się w ASO o noty techniczne dotyczące tej przepustnicy, żeby nie przepłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @rtureg Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Także dowiedz się w ASO o noty techniczne dotyczące tej przepustnicy, żeby nie przepłacić. to znaczy co ? , że mają sprawdzić czy moja była wadliwa ? oto chodzi ? słyszałem że była akcja wymiany w X TRAILACH a to ponoć takie same Próbowałem sam zrobić adaptacje ,ale żadnych efektów miała migać kontrolka i nie migała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Adaptacje adaptacją, trzeba jeszcze "wyzerowac" najpierw jej położenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sushi333 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 ja mam podobnie, ale widzę że jeżdżąc jest coraz lepiej. Mechanik zwrócił mi uwagę że przez pewien czas, po czyszczeniu bede miał podwyższone obroty zaczęło się od 1800 a teraz już jest ok 1400 i spadają, są momenty że trzymają sie na poziomie 900 wiec spoczko. Dam mu jeszcze troszke czasu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @rtureg Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Adaptacje adaptacją, trzeba jeszcze "wyzerowac" najpierw jej położenie. Zrobiłem "twardy reset" a później wszystko zgodnie z opisem i zadziałało , po adaptacji 800 RPM obroty stały w miejscu ładnie schodziły z wysokich obrotów dopóki silnik chodził to było super, zgasiłem po chwili odpaliłem i... dalej to samo 1400 RPM i "falują" . Teraz nie chce się nawet tryb serwisowy włączyć :/ [ Dodano: Sob 24 Maj, 2008 00:05 ] NO I d*pa BLADA !!! Przepustnica nowa jest , a obroty swoje; 1400 RPM i NI HU HU w dół nie schodzą , pany z ASO rozłożyli ręce i powiedzieli że to dłuższe grzebanie . Poprawiła się dynamika jazdy ale nic po za tym . O CO TU CHODZI :065: Ma ktoś jakiś pomysł ? Może to coś przez instalację LPG ? P O M O C Y !!! [ Dodano: Wto 27 Maj, 2008 19:46 ] Czy powodem może być czujnik położenia wału ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.