Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] potrzebna wasza pomoc

Gość kropczynek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kropczynek

koledzy mam problem z nissanem sunny 2.0 D 94r. problem polega na tym iz po wymianie paska rozrzadu auto stracilo dynamike. kolega który wymienial paski powiedzial ze pasek dlugi (walek rozrzadu - wal korbowy) ustawil wedlug znakow natomiast pasek krotki (walek rozrzadu - pompa wtryskowa) ustawil wedlug starego polozenia paska gdyż twierezi ze nie ma odnosnikow-znakow. dodam iz stary pasek byl bardzo luzny. mysle że naciagniecie nowego paska moglo zmienic polozenie kol wzgledem siebie o 1 2 zeby i pojawil sie klopot. czy moze ktorys z kolegow przesłac mi zdjecie ze znakai jak powinno to byc ustawione ewentualnie podpowiedziec jak to zrobic zeby pozbyc sie problemu. z gory bardzo dziekuje , licze na wasza

pomoc i serdecznie pozdrawiam

Gość sergiej

ja na twoim miejscu jak najszybciej pojechalbym do mechanika ktory potrafi znalezc orginalne znaki ...bo niektorzy np sobie zaznaczaja markerami ...a jak nie mozesz znalezc znakow to jest takie cos jak automapa i tam napewno znajdziesz schemat swojego rozrzadu

Gość mikey_one

Sluchaj jeśli przestawiłby o 1 lub dwa zęby pasek od pompy to silnik praktycznie nie ma prawa poprawnie pracować... Na kołach zębatych są znaki - coś jakby wybite punktakiem kółka na zewnętrznej stronie kół. U Ciebie sytuacja może być taka, że poprostu pasek paskowi nierówny i ten co założyłeś jest minimalnie dłuższy lub krótszy i wtym momencie może być konieczne ustawienie kąta wyprzedzenia wtrysku... Tak czy inaczej podejrzewam, że bez wizyty u magika od diesli się raczej nie obejdzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...