Gość dmx81 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 witam pierwszy post na forum i mam pare pytan: 1. mam problem z obrotomierzem, wskazuje albo zero, albo maksa, albo skacze sobie dowolnie, poczytalem ze moze to byc wina kondensatora... tyle ze z moim jest tak, ze jak dociskam przycisk do nastawiania zegarka, to obrotomierz w miare wskazuje dobrze, jak moge sobie z tym poradzic? 2. nie dziala mi ten elektorniczny zegarek, podswietlony jest, ale brak na nim cyferek 3. jakie rozmiary glosnikow moge dopasowac na przod?, bo te co mam zamontowane to nie nadaja sie za bardzo do grania. jesli ktos ostatnio kupowal, to moze poprosze o link na allegro z konkretnym modelem:) w razie gdyby trzeba bylo sciagac deske rozdzielcza, poprosze o porade gdzie szukac srubek gdyz jestem w tym amatorem i nie bardzo sie orientuje co i jak, dziekuje za cierpliwosc zapomnialem zapytac tez: 4. gdzie moge znalezc wykaz z rozmiarami opon jakie moge zalozyc (mysle np o 195 szerokich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 dmx81, na forum znajdziesz odpowiedz na WSZYSTKIE Twoje pytania, wystarczy uzyć opcji szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 nie potrafie znalezc nic o zegarku elektronicznym... jego podswietlenie dziala, ale brak cyferek, co to moze byc i jak to naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariuszz Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 jeżeli chcesz odkręcić panel z zegarami musisz również odkręcić środkowy panel ten gdzie masz radio, gdyż na niego zachodzi kilka zaczepów.. pozdro, miłego grzebania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 jeżeli chcesz odkręcić panel z zegarami musisz również odkręcić środkowy panel ten gdzie masz radio, gdyż na niego zachodzi kilka zaczepów.. Oj coś kolega wprowadza w błąd, bo nie trzeba ruszać środkowej konsoli. Zegary z tego co pamiętam trzymają się na 2-3 śrubach i wyciąga się je w całości, najpierw kolumna kierownicy w dół żeby było łatwiej wyjąć. Tu masz w PDF jak inny kolega z forum odkręca zegary, przygotowując się do wymiany żarówek podświetlenia : http://www.nissanklub.pl/uploads/DIY/Nissa..._zaroweczek.pdf miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 ok dzieki, pewnie sie przyda intrukcja jak sciagnac obudowe z zegarow... a wie ktos czy ten elektroniczny zegarek sie wymienia lub naprawia? bo jak juz pisalem, podswietlenie w nim dziala, ale brak na nim cyferek (widac tylko pusty podswietlony ekranik-wyswietlacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrexxl Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Oj coś kolega wprowadza w błąd, bo nie trzeba ruszać środkowej konsoli no właśnie trzeba odkręcić i lekko odchylić bo nie zdejmiesz plastikowej osłonki licznika. w sumie to 2 śrubki osłona, 2 przy konsoli i potem sam licznik na 3 śrubki. jak kolega chce mam części ze starego licznika bo wymieniałem to moge odsprzedać. nawet rocznik mam ten sam. info na prw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiu74 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Propuje ci kolego wejść na forum "zrób to sam" wymiana żarówek w n15.Jest tam dokładny opis jak zdjąć zegary i gdzie są śrubki.nawet są fotki.Według mnie masz uszkodzony obrotomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 ok, obrotomierz jakos ogarne, poczytalem troche, bo widze, ze wiele almerek ma podobnie, wiec postaram sie sprawdzic styki, kondensator(chociaz skoro wskazuje obroty po docisnieciu tego precika od zegarka, to raczej nie elektornika a styki...luty itp pewnie) ale czy ktos wie, co do zegarka elektronicznego tego pod obrotomierzem? czy go sie jakos naprawia lub wymienia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cezar216 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Miałem podobne problemy z deską, wariowało prawie wszystko. U mnie wystarczyło troche cierpliwości i zabawy lutownicą i przeszło...... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 jak rozbiore deske to bede wiedzial na co tam patrzyc? bo nigdy jeszcze nie rozbieralem deski, mam opis ktore srobki odkrecic itd, ale nie wiem na co potem patrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 dmx81, jeśli obawiasz sie rozbieranie i samodzielnej naprawy weź do pomocy kogos kto ma o tym odrobinę pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 wlasnie nie bardzo mam kogo...a serwis tu drogi strasznie... nie obawiam sie, tylko chcialem dopytac sie krok po kroku o ile to mozliwe, na co zwrocic uwage, aby nie narobic szkod, a sprobowac naprawic:) np jak kiedys w golfie 2 wymienialem rozrusznik, tez wg forum, to podpowiedzieli zeby podlozyc cos pod miske olejowa, nie wiedzialem czemu ale podlozylem, a okazalo sie ze na ostatniej z 3 srub mocujacych rozrusznik, przymocowany jest rowniez silnik i by opadl chyba na ziemie;) tak wiec doceniam kazda porade z forum i staram sie isc za wskazowkami i z czasem nabieram doswiadczenia [ Dodano: Czw 22 Maj, 2008 00:21 ] czy orbotomierz z sunny 1.6 n14 bedzie pasowal do almerki n15? bo mam dojscie do niego, nie wiem czy sprawny, ale raczej tak, no i pewnie zegarek ktory u mnie nie dziala tez tam bedzie sprawny... tylko czy podejdzie?bo na pierwszy rzut oka zegary wygladaja podobnie. no i co bym musial wymienic czy cale zegary, czy tylko obrotomierz? bo jak zegary, to przebieg tam jest przeciez.... w sumie sie trafilo ze roznia sie tylko kilka tys km wiec bez roznicy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Co do głośników - przód max. 16,5mm, montaż tylko ze specjalnymi dystansami z MDFu -dostępne na allegro za ok.20zł, głośniki polecane to HELIX DARK BLUE 6.1 (tanie -159zł z wysyłką)-bardzo dobrze grają bez wzmacniacza na samym radiu. Polecam. Wymiana to koniecznosć rozłożenia drzwi -reszta to pikuś, założenie bocznych okładziń drzwi jest lekko kłopotliwe na początku, ale potem idzie ok (chyna najwiekszy problem był z wepchnieciem zaślepek od lusterek po wewnętrzej stronie drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi