Gość oski 34 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Mam kłopot z almerką tino . Po zapaleniu gaśnie , na 90 % jest rozkodowany kluczyk ( NATS ) . Wie ktoś jak go zakodować ? słyszałem że trzeba 10 razy przekręcić kluczyk on-off on-off itd. wtedy ma tino mignąć 2 razy światłami przytrzymać górny przycisk pilota przez 15 sek. i w tym czasie 3 razy nacisnąć dolnym . Tylko jest to diesel i chyba przy czymś takim spalą się świece , a jak posiadacze tino wiedzą jedna sztuka kosztuje 100zł . Próbować ten sposób czy można zrobić coś innego ? a może to nie kluczyk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 na 90 % jest rozkodowany kluczyk ( NATS ) Na podstawie czego tak zakładasz? słyszałem że trzeba 10 razy przekręcić kluczyk on-off on-off itd. wtedy ma tino mignąć 2 razy światłami przytrzymać górny...Nie myl kodowania pilota z kodowaniem NATSa. NATS jest po to, żeby ci autem byle łachmyta nie odjechał i oczywiście zdarza się, że zgubi kod, ale sam tego nie zrobisz z racji zabezpieczeń. Także ASO. No, a pilot, żebyś sobie auto z daleka zamknął i otworzył. Jak się zachowują kontrolki przy próbie uruchomienia? To już wcale nie idzie zapalić? Czy czasami się udaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oski 34 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 z kontrolkami nic się nie dzieje , wszystko wygląda jak gdyby był zdrowy . auto zapala , kontrolka immo gaśnie i po chwili gaśnie samochód . później pali za 3-4 razem . codziennie rano to samo , po postoju 3-4 godzinnym też . Przy badaniu komputerowym ( nie w ASO ) wykazało usterkę 1612 ( NATS , immo ) . ASO tego nie podtwierdził , u nich wszystko wyszło ok , ale dzwoniłem i mówią że awaria immo jest możliwa , bo mieli taki przypadek w almerce 1.8 ale sami nic nie wykryli . Za to nasz zaufany mechanik wykrył awarię NATS . reszta parametrów bdb . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.