Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Navara czy może coś innego?

Gość doge
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość peter182

doge jak chcesz jakas jazde probna to mozemy sie umowic :) ja jestem z ostroleki i navke kupilem 2 miesiace temu... i dostalem dobry upust w salonie w wawie (taki ze zaden multisalon nie dalby rady)... cos to pisz a sie zgadamy pozdro

[ Dodano: Sro 14 Maj, 2008 19:18 ]

a co do jazdy z 4x4 na suchym asfalcie to jest tak ze nie ma mechanizmu roznicowego miedzy przodem a tylem i opony sie scieraja... a dodatkowo lepiej nie przeciazac calego mechanizmu przeniesienia napedu bo sie grzeje i tyle :) ale w zupelnosci wystarcza na tyl... na poczatku w deszczu radze uwazac :) pozdrawiam wszytkich maniakow...

p.s. mam manuala i nie wzialbym automatu... lubie pomachac wajha :D no i spalanie w trasie 9 miasto 11-12 chociaz po miescie to malo jezdze pozdrawiam

[ Dodano: Sro 14 Maj, 2008 19:21 ]

a co do zabudowy to wedlug mnie snug top xtr jest najlepsza najladniejsza no i najdrozsza chyba... ale warto (z pilocika otwierana)...

Gość GRZEGORZ36
jak najbardziej prawo tego nie zabrania ;)

czytałem że na suchym asfalcie nie można jeździć, dlaczego?

można tylko po co :?: no chyba że masz opony gratis

na ośnieżonej drodze jak najbardziej pewne prowadzenie ;)

na tzw wodzie w mojej ocenie - lato opony nokiany nie ma potrzeby

Gość buli107

Apropo Navarki, wczoraj zmieniałem koło ( flak ), łatwo, szybko i bezproblemowo :) Potrzebny tylko koc lub mata w celu zdjęcia a potem założenia zapasu na łańcuch. Łatwizna. :one:

Gość jasiek25

pytanie jest czy na suchym potrzeba 4x4 ?? bo ja w swoim 85 % zimy jezdiłem na tyle .. nawet po mokrym zima i dawałem rade :) a na suchym 4x4 ?? w jakim celu ?

navarka jest boska i niezamienił bym jej na nic innego .. ostatnio smigałem poplazy niedaleko mnie ... troche wody troche piachu .... i na osi dałem rade bo niebło jak sie zakopac :) ale zabawic sie zawsze mozna .....

manual ma całkiem godne spalanie tak wiec panowie niewiem czy wzioł bym automata :)

pozdrawiam

nie mam takiego auta, ale strzelam, ze jak sie włączy 4x4 to blokuje sie mechanizm róźnicowy i przy skręcie troche by przodem potrzęsło, bo opony by sie nie ślizgały, no i przy okazji został by na asfalcie ładny ślad bieznika

Gość DamianP

nie mam takiego auta, ale strzelam, ze jak sie włączy 4x4 to blokuje sie mechanizm róźnicowy i przy skręcie troche by przodem potrzęsło, bo opony by sie nie ślizgały, no i przy okazji został by na asfalcie ładny ślad bieznika

prawie dobrze strzelasz ;) po prostu centralnego dyfra NIE MA! tak jak np. w patrolach czy klasycznych land cruiserach serii 7

Gość buli107

No jest to na pewno plus 200-ek, jednakże po teście 200-ki ostatnio kamień z serca mi spadł, upewniłem się że dobrze zrobiłem wciągając nysę, no ale to już rzecz subiektywna. Tak na marginesie myslałem o 200-ce dla małżonki ale ona nie chce o tym słyszeć nawet.A szkoda.Fajnie by było, jakbym ja navką śmigał a żonka 200-ką :)

doge jak chcesz jakas jazde probna to mozemy sie umowic :) ja jestem z ostroleki i navke kupilem 2 miesiace temu... i dostalem dobry upust w salonie w wawie (taki ze zaden multisalon nie dalby rady)... cos to pisz a sie zgadamy pozdro

[ Dodano: Sro 14 Maj, 2008 19:18 ]

a co do jazdy z 4x4 na suchym asfalcie to jest tak ze nie ma mechanizmu roznicowego miedzy przodem a tylem i opony sie scieraja... a dodatkowo lepiej nie przeciazac calego mechanizmu przeniesienia napedu bo sie grzeje i tyle :) ale w zupelnosci wystarcza na tyl... na poczatku w deszczu radze uwazac :) pozdrawiam wszytkich maniakow...

p.s. mam manuala i nie wzialbym automatu... lubie pomachac wajha :D no i spalanie w trasie 9 miasto 11-12 chociaz po miescie to malo jezdze pozdrawiam

[ Dodano: Sro 14 Maj, 2008 19:21 ]

a co do zabudowy to wedlug mnie snug top xtr jest najlepsza najladniejsza no i najdrozsza chyba... ale warto (z pilocika otwierana)...

Czy przypadkiem nie ty siedziałeś w rowie przed Ostrołęko dzisiaj ok 16?

doge to nie ja :) no ale ktos nie mial szzcescia... a jak dokladnie siedzial w rowie?? cos powaznego? pozdrawiam

dzisiaj popadało a pewnie miał napęd na tył załączony

całym bokiem od kierowcy, zniszczeń nie było widać za bardzo, policji też, myślę że się wyklepie

Gość VoytekB

Cześć.

Chłopaki... uważam, że lekko przesadzacie z tym mówieniem "na tył załączony" ;)

przez 15 tysięcy km miałem dosłownie 3 razy załączony napęd na 4koła (z reduktorem).

Za każdym razem miałem na tyle potężny ładunek (ok. 800 kg), błoto praktycznie po osie, przechył drogi... i tyle.

Jeśli by tak słuchać marketingu Mitsu, to samochody typu BMW, Mercedes nie sprzedawałyby się zupełnie.

Różnicy pomiędzy L200 a Navarą (pozdro Hugo) nie ma żadnych.

Różnica siedzi na siedzeniu kierowcy. Obojętnie czy ma napęd na 2, czy na 4 koła.

Obojętnie czy ma 120 koni, czy prawie 300...

Co ma mówić człowiek, który chce kupić C63 AMG? wg niektórych to tylko usiąść i płakać, że napędu na 4 nie ma??

odrobinę rozsądku chłopaki.

pozdro

Gość peter182
Cześć.

przez 15 tysięcy km miałem dosłownie 3 razy załączony napęd na 4koła (z reduktorem).

Za każdym razem miałem na tyle potężny ładunek (ok. 800 kg), błoto praktycznie po osie, przechył drogi... i tyle.

Jeśli by tak słuchać marketingu Mitsu, to samochody typu BMW, Mercedes nie sprzedawałyby się zupełnie.

Różnica siedzi na siedzeniu kierowcy. Obojętnie czy ma napęd na 2, czy na 4 koła.

Co ma mówić człowiek, który chce kupić C63 AMG? wg niektórych to tylko usiąść i płakać, że napędu na 4 nie ma??

pozdro

jak najbardziej się zgadzam... ja tylko raz strzeliłem boka i to na jeździe próbnej... deszcz padał a ja ruszałem na pasach.. :) no ale to był tylko jeden raz. a teraz to deszcz nie przeszkadza wystarczy nauczyć się obsługiwać umiejętnie gaz. :)

a co do tej navy w rowie... to tylko współczuć. tak klepać cały bok... ajjj

[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 22:27 ]

aaa doge napisz co tam zamówiłeś :) jaka konfiguracja, nadbudowa.. czy tam może szukasz jeszcze czegoś...

Ja sobie czasami włączam 4H jak w deszczowe dni wyprzedzam na drodze pełnej kałuż.

Pomykam szybko, i wstyd by mi było wyprzedzać jakiegoś plaskacza i nieopacznie zrobić pokazowego bączka :/ (kto przyspieszał na mokrym asfalcie to wie o czym mówię).

Poza tym to 4x4 do pracy, a czasem w zimie. Na suchym nie ma sensu, zresztą nie trzeba, przedmówcy wszystko wyjaśnili :)

Tak więc gdyby był dyfer międzyosiowy to byłoby fajnie, ale jak nie ma to zupełnie mi to nie wadzi, a jakby był bez blokady to wolę żeby nie było wcale. :)

Cześć.

pozdro

jak najbardziej się zgadzam... ja tylko raz strzeliłem boka i to na jeździe próbnej... deszcz padał a ja ruszałem na pasach.. :) no ale to był tylko jeden raz. a teraz to deszcz nie przeszkadza wystarczy nauczyć się obsługiwać umiejętnie gaz. :)

a co do tej navy w rowie... to tylko współczuć. tak klepać cały bok... ajjj

[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 22:27 ]

aaa doge napisz co tam zamówiłeś :) jaka konfiguracja, nadbudowa.. czy tam może szukasz jeszcze czegoś...

Jadę 27 do warszawy pojeżdżę trochę po salonach, już postanowiłem że biorę model z automatyczną skrzynią, navi, skóra (chociaż czytałem że się marszczy, ściąga) kuweta, bez zabudowy bo samemu taniej dokupi i szyberdach. Kupował może ktoś w salonie pod warszawą w łomiankach czy jakoś tak.

Gość buli107

Co do skóry to u mnie nic się na razie nie dzieje, no ale i przebieg nieduży ( nieco ponad 10k ), co do navi to nie doradzę, kosztuje dychę , sporo więcej niż zaj...ta stacja multimedialna Pioneera, może taniej i lepiej byłoby wziąć bez navi i dokupić Pioneera ? -Twój wybór ;) Mnie szkoda było wywalać 10tys. na navi. Pozdrawiam.

Gość peter182
Jadę 27 do warszawy pojeżdżę trochę po salonach, już postanowiłem że biorę model z automatyczną skrzynią, navi, skóra (chociaż czytałem że się marszczy, ściąga) kuweta, bez zabudowy bo samemu taniej dokupi i szyberdach. Kupował może ktoś w salonie pod warszawą w łomiankach czy jakoś tak.

Doge polecam salon w Warszawie Odyessey na Górczewskiej (jak chcesz to podam Ci konkretnie numer do kolesia, u którego dostałem duży rabat)... tam nadbudowa wyszla mi 30% taniej niz na allegro.... a co do automatu podtrzymuje ze wolę manual (mniej spala i lepsze przyspieszenie), skóra.. hmm dla mnie to skaja - bardzo nieprzyjemna i slyszałem ze sie szybko niszczy.. dalej szyberka nie wziąłem bo obniża się w środku samochód o 5-7cm a dla mnie przy wzroście 185 to robi różnice, nie zawadzam włosami o podsufitkę,a navi hmm navi to zawsze problem z tymi mapkami, mam przenośną ale i tak bardzo mało używam...

pozdrawiam maniaków navek :)

Gość HugoOrmo
Cześć.

pozdro

ok, ok nie mam zadnych problemow z udowadnianiem wyzszosci jednego auta nad drugim ;) ...zanim kupilem L200 dlugo myslalem o navarze szczegolnie ze moj poprzedni samochod to nissan, ktorego mialem 4 lata bez najdrobnieszej awarii ale do rzeczy...L200 oprocz napedu 4x4 w deszczowe dni ma tez kontrole trakcji i dopoki sie jej nie wylaczy isnieje naprawde duzy zapas bezpieczenstwa i to samo jest w C63 AMG jak jest ESP to luz a jak nie ma to z gazem trza uwazac...a ogolnie to te auta sa prawie takie same, jeden jest dluzszy, drugi ma krotsza pake a za to ten pierwszy ma 6 biegow i tak mozna by wymieniac w nieskonczonosc

pzdr

Gość jasiek25
L200 oprocz napedu 4x4 w deszczowe dni ma tez kontrole trakcji

to teraz juz wiem czemu na swiatłach L200 zostaje za mna ... kontrola psuje start moim zdaniem .. przerabiałem to w vw borze 1,9 tdi 130 ps...

z trakcja nie ruszał na mokrym ...