Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Dziwne skrzypienia/trzeszczenia w almerce.

Gość jones1988

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jones1988

Witam!

Znów po raz e-nty pojawiły się problemy z moja n-16, a mianowicie pojawiły sie skrzypienia lewarke skrzyni biegów przy poruszaniu nim, jak silnik i cały samochód się rozgrzeje. Smarowałem go zaraz na takiej kulce jak sie podniesie plastik z mieszkiem i dalej ten nieszczęsny lewarek skrzypi.... czym to może być spowodowane i jak sobie z tym poradzić??

Druga sprawa to podłokietnik w n16 czy to normalne że on tak niemiłosiernie skrzypi? Normalnie mam wrażenie momentami że jadę starym fiatem... Jest jakaś rada na to nieszczęsne skrzypienie??

Trzecie to górne mocowanie pasa bezpieczeństwa wydaje on także teraz stuki jak mam zapięty pas cały czas jak jadę po wybojach to tam takie "stuk....stuk....stuk" s okolic właśnie słupka i mocowania tego pasa....:(

Miał ktoś takie denerwujące rzeczy w swoich autach? jak tak to proszę o poradę...

Polecam korki/zatyczki do uszu .. :P

No cóż.. Współczuję.. U mnie (jak na razie) jedynie co słyszę to ta nieszczęsna skóra wokół drążka zmiany biegów.. ale to szybka naprawa jest.. Szczerze współczuje... bo znam ten bół..

Gość jones1988

Wiesz dziwne naprawde mi się wydają te dźwięki u mnie tymabrdziej że samochód ma doipiero 1 rok skończony i przebiegu tylko 32 tys. kilometrów :( Wydawało mi sie ze kupując nissana będę miał święty spokój jeżeli chodzi o takie błachostki... kurcze :/

Piszesz, że almerka ma dopiero jeden rok i 32 tys km przebiegu, czyli cały czas jest na gwarancji. Jeź do swojego ASO i zgłoś im problemu. W przypadku tego pierwszego, czy lewarka zmiany biegów, miałem cos podobnego u siebie. Wymienili jakieś 2 części i było po problemie. Z podłokietnikiem nie mam żadnych problemów a mam przejechane 95 tys km.

w moim aucie DOKłADNIE takie same objawy tj. lewarek i stukanie pasa.

Dziś doszła do tego wybita przednia szyba, także na 2 tygodnie mam spokój ze stukaniem, bo auto stoi na Jagiellońskiej.

Zgłosiłem w/w usterki - może coś poradzą - oprócz szyby

Teraz uwaga, pocieszenie dla forumowiczów, wiozący mnie dziś laweciarz stwierdził, że bardzo rzadko wozi almery, ale za to NOWE mercedesy zdarzyło mu się wieźć 2 razy w tym roku (tzn. klient wyjechał z salonu i nie dojechał do domu, bo auto odmówiło posłuszeństwa) - to taka ciekawostka

Gość jones1988

Byłbym wdzięczny kolego jak byś napisał czy coś ci poradzili na ten lewarek i mocowanie pasa bezpieczeństwa. Co było przyczyną takiego zjawisko :) Będę bardzo wdzięczny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...