Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] dziwne tąpnięcia przy wciskaniu pedału gaz

Gość pio_ta

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm

od kilku tygodni zauważyłem że podczas płynnego wciskania pedału gazu gdzieś prawdopodobnie w skrzyni biegów czuć dziwne momentalne uderzenie (nie płynne przełożenie) taka sytuacja dzieje się podczas wciskania pedału gazu jak i jego ujmowania, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

• 3 miesiące temu...

Witam ponownie

od kilku dni tąpnięcia są już nie do wytrzymania, byłem u dwóch mechaników i obydwaj stwierdzili że odgłosy pochodzą mniej więcej z miejsca połączenia przegubu wewnętrznego ze skrzynią biegów, jak myślicie co to może być ?????????

nie ma żadnej różnicy z jaką prędkością jadę, mogę ruszać lub jechać 50kmh lub 120kmh i tak przy dodaniu gazu lub jego ujęciu nastąpi "tąpnięcie" -używam tego słowa bo nie wiem jak to nazwać :)

Sam już sobie odpowiedzoiałeś na swoje pytanie więc nie wiem po co dalej pytasz?

Skoro dwóch mechaników powiedziało to samo, to wymień te przeguby. Jakbyś miał walnięte poduszki to by ci trzęsło silnie samochodem i lewarek od biegów trząsł jak wibrator :diabel:

Ja osobiście obstawiam przeguby !

Gość jacekjacenty

kolego najprawdopodobiej nie jest przegub tylko tak zwany dzwon przy skrzyni biegów w niego wchodzi pułoska wrzuc bieg weż ręka za pulos i ruszaj wjedną i drugą strone wyczujesz luz i to jest przyczyna

"Sam już sobie odpowiedzoiałeś na swoje pytanie więc nie wiem po co dalej pytasz?

Skoro dwóch mechaników powiedziało to samo, to wymień te przeguby. Jakbyś miał walnięte poduszki to by ci trzęsło silnie samochodem i lewarek od biegów trząsł jak wibrator

Ja osobiście obstawiam przeguby ! "

Gdybym był pewien że to przegub to bym nikomu nie zawracał głowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...