Gość Markus6 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Mam takie pytanie przy wiekszej predkości ok 150km/h i wiecej mam wrażenie że hamulce sie ślizgają jak wciskam mocniej pedał, wogóle przy takich predkościach słabo hamuje. Nie dusiłem pedału na maxa ale podejrzewam że niezblokowało by kół. Przy mniejszych predkościach są ok chociaż mogły by być lepsze ale to może wina wąskich opon 155. Na przeglądzie wyszło że hamulce są ok, tył troszke słabiej hamował ale wporządku. Wiec stąd moje pytanie czy sunny tak ma czy to wina klocków lub czegoś innego? Sunny 1.4 16v 91r przód tarcze, tył bębny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 raczej wina klocków. jakie siedzą? jeździłem jakiś czas na marnych klockach i coś o tym wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 z przodu wymieniłem tarcze i klocki, kupiłem jakieś tańsze GH komplet no i wiem że to błąd bo piszczą przy hamowaniu i chroboczą w chwili juz prawie całkowitego zatrzymania. Chyba twarde sa bo na oko prawie zero zużycia po przejechaniu paru tyś, z tyłu okładzin nie wymieniałem, nie wiem jakie założył poprzedni właściciel ale na oko wygladają marnie bo takie jakby obślizgłe są, mam zakupione okładziny firmy LPR wygladaja o niebo lepiej mysle że bedą dobre tylko narazie niewymieniałem bo tamte jeszcze troche pochodzą ale sie zastanawiam czy nie zrobić tego jak mi tak kiepsko hamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 no to ci powiem lipa z tymi hamolcami bo ja ostatnio hamowalem ze 140 do prawie 0 i powiem ci opony do wymiana bo sie stopily ...takze sunny powinien hamowac dobrze zwlaszcza ze ja mam jakies japonskie klocki nawet nie wiem jakiej firmy ale nie byly drogie cos kolo 70 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość midjih Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 U mnie również tył słabo hamuje, zastanawiam się nad wymianą okładzin, lecz nie mam w chwili obecnej zbyt dużego budżetu dlatego zapytam jaki jest koszt wymiany okładzin hamulcowych oraz czy przy wymianie okładzin trzeba coś jeszcze wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 wymieniałem okładziny z tyłu (komplet) i linkę do ręcznego, wyszło 330zeta. Znajomy mechanik miał mi zrobić taniej, ale na czasie mi zależało więc wybrałem inny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość midjih Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Może znacie jakiś sklep internetowy w którym nie drogo dostane te okładziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gbr1 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Polecam klocki i szczęki FERODO PREMIER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a do tych klockow ferodo tarcze brembo. caly taki zestaw swietnie hamuje. przy wymianie szczek z tylu wymienia sie tylko szczeki ale mozna cos poregulowac poczyscic wiec nie jest to tylko wymiana szczek. pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 przy wymianie szczek z tylu wymienia sie tylko szczeki ale mozna cos poregulowac poczyscic wiec nie jest to tylko wymiana szczek. Ale jeśli bębny są w dobrym stanie. Czasami trzeba je tez wymienić lub przetoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ja jeszcze jakis czas temu nie mialem wogole recznego i tyl cienko bral a wystarczylo przetoczyc bembny i okladziny podregulowac i bierze teraz jak brzytwa poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudi29 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 strzała, może ktoś wie czy można zamontować używane tarcze gr 22 mm z nissan almery gti do nissana sunny 1.4 16 v rok 1991,czy jest to mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Sprawdz czy ci sie wszystki parametry zgadzaja jesli tak to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 strzała, może ktoś wie czy można zamontować używane tarcze gr 22 mm z nissan almery gti do nissana sunny 1.4 16 v rok 1991,czy jest to mozliwe Można, tylko zaciski też musiałbyś przełożyc. Tarcza ma większą średnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Można, tylko zaciski też musiałbyś przełożyc. Tarcza ma większą średnicę. Zaciski wraz z ich prowadnicami + klocki i tarcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudi29 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 dzięki za pomoc,jak będzie ciepło to się będę musiał zabrać do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Ps. jak coś to mam taki set do sprzdania w stanie idealnym Klocki ok 2000km przebiegu a tarcze hmmm ze 30 tyś - bez progów no i prościutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi