Gość kaszti Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam od paru dni jestem szcześliwym posiadaczem nissana sunny 2.0d kombi z 99r ,chciałem wymienić w nim olej i filtr oleju zauwżyłem że stary filtr ma dł. 16cm a w sklepie w katalogu wyczytał że do nissana przypisany jest filtr oleju dł.11cm , w związku z tym moje pytanie czy nic sie nie stanie jak założe ten krótszy filtr?????, za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Zależy od producenta bo różnie są te filtry projektowane. Zależy ile ten 11cm kosztuje i jakiej jest firmy. Na pewno nie polecam JC bo na nim to grały mi zawory. Masz link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaszti Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 filtr jest BOSCHA i kosztował 33zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTB Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Czy przy kazdej wymianie oleju nalezy wymienic filtr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam! nie musisz wymieniać filtra za każdym razem, ale nie zdziw się jak filtr nie będzie pasował... w moim GA16DE filtr dobrany z katalogu niestety nie pasuje, za każdym razem zamawiam taki jak był... gdyby tylko długość to pikuś ale mój trzeba głębiej wkręcić (gwint bardziej wystaje z bloku) i uszczelka ma inną średnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zelfiacz Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Do silnika c20d są dwa rodzaje filtra oleju. Silnik z EGR, czyli nowsze modele (a pewnie twój taki jest) ma dłuższy a bez krótszy filtr. Poszukaj dłuższego bo ten krótszy ma inny gwint do wkręcania.W katalogach nie jest wymienione jaki filtr do jakiego modelu jest. Sam na początku nie wiedziałem jaki ma być, póki nie sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.