Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] gasł a teraz już w ogóle nie odpala

Gość basia_m

Rekomendowane odpowiedzi

Gość basia_m

Witam.

Niedawno kupiłam N.Almerę 1,5 benzyna ,który nie był używany przez1/2 roku.Jeździłam przez 3 dni po czym zaczynając jazdę energicznie naciskając na gaz gasł i zapalała się kontrolka silnika.Komputer wskazywał błąd czyjnika wału rozrządu.Po jego wymianie objawy się powtarzały.Po jakimś czasie samochodem zaczęło szarpać podczas jazdy i gasł już co chwila.Teraz nie potrafię go zapalić.Czasem zapalę ale tylko na moment.Mechanik stwierdził ,że naciąg łańcucha rozrządu jest prawidłowy.Co Wy na to?

a ja bym zaczął od czegoś tańszego tj. wymiany flitów a w szczególność paliwa bo z tego co piszesz to nie dostaje wachy. po takim okresie należy posprawdzać główne połączenia elektryczne, no i stan akumulatora :one:

pozdrawiam

PS. daj znać co po wymianie filtra. :diabel:

Gość holender

Wpisz w wyszukiwarce " łańcuszek rozrządu " i dowiesz się wszystkiego podobno padają już nawet po 30k. gdzieś był opis jak sprawdzić czy jest rozciągnięty i o ile.

Gość @rtureg

jaki to rocznik ta "klamerka"

teraz nie pali, to sprawdź akumulator a za szarpanie i gaśnięcie może być odpowiedzialna przepustnica , która swego czasu była wadliwa no i świeczki można by sprawdzić czy się nie wypaliły

podaj rok :) (samochodu :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...