Gość Kamila Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Witam, mam problem w mojej micruni stuka mi coś pod podłogą przy skręcie i przy jezdzie na wprost na początku myślalam, że to przegug już tak mocno wali( nawet jadąc prosto) więc wymieniłam, ale zaraz po wyjechaniu z warsztatu okazało się, że problem całkiem nie zniknął :029: . W prawdzie nie stuka mi teraz przy skręcie, ale nadal słyszę uporczywe stukanie (taki głuchy odgłos) kiedy jadę prosto, czasami mam wrażenie, że wręcz obija mi się coś o podłogę. Jeśli ktoś ma taki problem lub wie co jeszcze może dawać takie objawy bardzo proszę o wypowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 a nie stuka Ci przede wszystkim na nierównościach ? Pamiętaj, że jak na mój gust to maż już zdrowo wyjechane amortyzatory więc będą się tłuc Ale także to może być końcówka drążka kierowniczego, jakiś sworzeń wahacza, łożysko czy nawet osłona wydechu (ale ona się inaczej tłucze raczej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lokus-mentor Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 ja mam to samo. ten odglos wychodzi jakby po srodku przedniej osi. jak szybciej ruszam, ja wjezdzam na "policjanta" itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 ja bym stawiał na pękniętą którąś z gum mocujących wydech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikon Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 ja mam to samo... Ale teraz po zmianie końcówki drążka na jakiś goowniany zamiennik już tego nie słyszę. Końcówka piszczy tak że zagłusza to stukanie. Będę na dniach zmieniał maglownicę, więc będziemy szperać w tamtych okolicach. Jak znajdę co to było to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 moze poduszka silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Nikon ile wyniesie Cie maglownica i koszt wymiany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikon Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 maglownica wersja bez wspomagania z przesyłką 150zł. Wymiana - jeszcze nie wiem, ale podejrzewam że w granicach 50zł. Btw. w sprawie maglownicy pisz do Micra Fan bo on jak sprzedaje micrusa to pakuje do niego wspomaganie. Podobno się lepiej o wiele sprzedają. Dlatego ma na zbyciu co jakiś czas maglownicę bo jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ainkaa Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 u mnie tez dudni, obstawiam sworzen wahacza, a na szarpaku nic nie wykryli, za to ja wykrywam na dolach...hmm... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Sola Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Szkoda zgadywania, jedź na diagnostykę zawieszenia to będzie czarno na białym co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikon Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 powiem tak. Pojechałem do mechanika i... Okazało się że tam połowa zawieszenie niedomaga. :/ Łączniki stabilizatorów, tuleje, jakieś śruby. Generalnie śmietnik nie z tej ziemi. Jak odbiorę to powiem jak śmiga i co dokładnie było robione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 jestem ciekaw co to bedzie :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 ...no i sprawa się rozwiązała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lokus-mentor Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 No wlasnie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwietas Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Troszkę odkopię temat... Mam podobny problem ze stukaniem pod podłogą Micry, ale tylko i wyłącznie przy skręcie w lewo puka coś jakby przy tylnym lewym kole... Co to może być? Micra K11 1.0 '95r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 dziwne. Napewno przy tylnym? a puka tez jak jedziesz na luzie czy tylko jak puszczone sprzeglo i na biegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwietas Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Na 100% Ci nie powiem, czy przy tylnym, ale wydaje mi się ze stamtąd płyną te dźwięki. A dzieje się to wtedy, gdy jadę w lewo z prędkością ok. 20-30 km/h. Na luzie tego nie słyszałem tylko przy wbitym biegu (niezależnie jakim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 to jak bieg to przegub w kole przednim. Skrec koła w lewo i jedz normalnie na parkingu w kółko lub poprostu na rondzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwietas Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Wiem, że podczas przeglądu facet powiedział, że są gumy do wymiany i jeśli się nie mylę to albo na półośkach albo na przegubach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 no to tak jakby masz rozwiazany temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwietas Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 OK, w takim razie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 beda koszty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aBa Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 beda koszty :/ Zależy ile temu miał wymienić te gumy :F,bo jak pękły to i przeguby mogły pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 jak juz trzeszczy to po wszystkim jest. Jak by bylo ciho to mozna ratowac. A teraaz to tylko wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Odnośnie stuków przy odjęciu gazu w okolicy środkowej części podłogi to może komuś pomoże moje doświadczenie - dziś mechanik mi usunął właśnie takie stuki za pół darmo, wymieniając wybite gumki, coś na kształ uszczelki do kranu (koszt w nissanie - 90zł), które są podłożone pod śruby mocujące rame pomocniczą (płozę) pod silnikiem - w tylnej części. Znajomy, który też ma K11 miał ten sam problem, więc nie jest to jednostkowa usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi