Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Nie odpala (nawet nie chce kręcić) - POMOCY

Gość PiotrKe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PiotrKe

Witam i zwracam się o pomoc,

dzisiaj niestety almera odmówiła posłuszeństwa, mrozy się skończyły, a tu problem z odpaleniem.

Po przekręceniu kluczyka w pozycję ON, kontrolki się świecą, po chwili gaśnie kontrolka świec żarowych, przekręcam kluczyk w celu odpalenia silnika i nic a nic, nawet nie chce kręcić.

W czym może tkwić problem, jak sobie z tym poradzić. Po dluższym przytrzymaniu kluczyka w pozycji odpalającej silnik, miga kontrolka poduszuszki powietrznej. Wczoraj jeszcze wszystko było ok, dzisiaj po nocy pod chmurka z opadami, niestety takie objawy jak napisalem powyżej. Co może pomóc w takiej sytuacji?

Taka mała uwaga, auto postało 3 godziny na słońcu i zaczyna już kręcić, niestety nadal nie odpaliłem, bo kręci bardzo niemrawo. Czy wilgoć może być tego przyczyną?

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Gość harcerzyk123

Ja bym zaczął od sprawdzenia czy styki na akumulatorze masz OK. U mnie były zaśniedziałe i almerka (co prawda N16) słabo kręciła. Tylko wyczyściłem i chodzi jak burza.

Jak nie pomogą styki to patrz aku.

Pozdrawiam.

Gość wiesiek

Jeżeli wykluczysz akumulator to sprawdź szczotki rozrusznika. Ja miałem podobny problem - akumulator sprawdzony, a samochód nie kręcił. Okazało się, że szczotki się zużyły.

Gość PiotrKe

Witam, podejrzewam akumulator, jeszcze w niedziele poszedłem po poludniu do autka, okazalo sie, ze lampka w bagazniku swiecila sie przez 24h, nie wiem dlaczego nie zgasla po zamknieciu bagaznika, to pewnie ona rozladowala aku.

Na razie nie mam klucza, aby odkrecic aku, przeprowadzilem sie i nie zdazylem zabrac mojej skrzynki z kluczami, jutro jade na stara chate po klucze i wykrecam aku, sprobuje go podladowac i zobaczymy co bedzie dalej.

Dzieki za uwagi.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...