Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Stuknięcie w leżącego policjanta i check engine

Gość harcerzyk123
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość harcerzyk123

Witam forumowiczów.

W piątek przejeżdżając po leżącym policjancie (skubaniec nienormatywnie wysoki i rozwalony) zahaczyłem o niego podwoziem i zapaliła mi się kontrolka check engine. Postawiłem autko pod blokiem i na następny dzień lampka zgasła. Jednak dzisiaj znowu zaczęła radośnie świecić i nie wiem co jest grane. Auto jeździ jak jeździło, zauważyłem tylko jakby odgięcie osłony silnika od dołu od strony pasażera ale nic ponad to.

I teraz rodzi się moje pytanie czy ktoś z forumowiczów może podpowiedzieć co się mogło stać, że zapaliła się kontolka?

A drugą sprawą jest czy może ma ktoś namiary na jakiegoś mechanika w Białymstoku który byłby wstanie podpiąć autko do komputerka i dowiedzieć się co je boli?

Pozdrawiam i dziękuję z góry za podpowiedzi.

Gość harcerzyk123

No to trzeba się będzie wtoczyć na kanał i popatrzeć.

A tak a przy okazji to może potraficie podpowiedzieć czego mam wypatrywać zaglądając tam pod spód autka?

Pozdrawiam.

sprobuj odczytac kody bledow - na forum znajdziesz instrukcje. Powinno to Ci nieco rozjasnic obraz :)

gdzies jeszcze na forum czytalem o podobnym przypadku, i komus intercooler sie uszkodzil. Miejmy nadzieje ze to nie to :(

Gość vqsoft1
No to trzeba się będzie wtoczyć na kanał i popatrzeć.

A tak a przy okazji to może potraficie podpowiedzieć czego mam wypatrywać zaglądając tam pod spód autka?

Pozdrawiam.

urwanego przewdou od sondy labmda - wyglada jak swieca zaplonowa wkrecona w uklad wydechowy z przewodem w otulinie izolacyjnej

Gość harcerzyk123

To dzisiaj byłem na komputerku i wyczytano błąd sterownika czujnika ciśnienia.

Co to jest i z czym to się je???

W sumie mechanik powiedział, że ciśnienie jest w normie i nie ma żadnych odchyleń ale próba resetu komputerka kończy się niepowodzeniem.

Ma ktoś może propozycje jak się do tego zabrać.

Pozdrawiam.

Gość harcerzyk123

Niestety nie mam. Zadzwoniła do mnie żona (bo to ona jeździła do mechanika) i powiedziała co tam wyczytał. Więc niestety nie mogę podać kodu błędu.