Gość lisaml Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam, Mam szybkie pytanie dotyczace przeplywomierza do Nissana Primery (silnik benzynowy 2.0, rok 2000). W tej chwili mam przeplywomierz Boscha o numerze 0 280 218 025, nr Nissan to 226807J500. Czy jest ktos w stanie podac mi odpowiadajace temu przeplywomierzowi nr jednostki produkcji Hitachi? Jest w ogole mozliwosc zeby zamienic Boscha na Hitachi? Czy np. wtyczki do podlaczenia sa rozne i nie bedzie to mozliwe? pozdrawiam Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 lisaml, ja jak się orientowałem w cenach, bo myślałem o wymianie to nigdzie nie mieli hitachi - tylko Bosch. Także może nie być hitachi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czesia Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam! Wczoraj dzwoniłem do serewisu (Gdańsk) pytałem co prawda o przepływkę do 2.0 TD ale maja podobno jakąś akcję na przepływomierze do mnie kosztowałby ok 280 zł (Bosch),może warto zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łysy Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam! Ja mam w swojej Primie (model W10 , 1.6ccm) HITACHI AFH45M-46, ale jest uszkodzony i potrzebuję go wymienić. Może być wymiana Bosh'a. Ktoś z forumowiczów potrafi mi wyjaśnić czy można zamienić Hitachi na Bosh'a i czy jest jakaś różnica w parametrach pracy silnika, osiągach? Który z nich jest lepszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Ja mam pytanie z innej beczki mam przeplywomierz o nr 0 280 218 025 i zastanawiam sie czy w tym miejscu nie powinna byc dioda? (czujnik temperatury) Odkad kupilem auta czasami mam problemy z obrotami, a widzialem w podobnych przeplywomierzach ze ona tam siedzi. Moze ktos to sprawdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Przepływomierz hitachi pasuje i podejdzie do każdej benzynowej primy, problemem może być jedynie wtyk wiązki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woro_woro Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Ja mam pytanie z innej beczki mam przeplywomierz o nr 0 280 218 025 i zastanawiam sie czy w tym miejscu nie powinna byc dioda? (czujnik temperatury) Polecam moj watek - sa zdjecia tego przeplywomierza. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=43472 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazii666 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 hitachi ma napięcia pracy na wolnych obrotach czyli 650-750obr. ok 1,0-1,2V i nie ma czujnika temperatury. Bosch ma 1,2-1,4V i inne strojenie. Znaczy to, inaczej wzrasta napięcie do obrotów (bosch ma fi 70 a hitachi fi 80). Z hitachi można przejść na bosha, i mamy lekko przelany paliwem silnik w całym zakresie (sam tak robiłem żeby lepiej zapierdzielał, ale po ok 1000-2000 km komputer sie przyucza do wyszego napięcia i zmienia czasy wtrysków ). Z bosha na hitachi raczej nie da rady, bo nie przyuczysz przepustnicy i o wolnych obrotach zapomnij.(teoretyczie bo nie miałem okazji sprawdzić). Przepływek boscha sie nie czyści w 8 na 10 przypadków tylko im to zaszkodzi. A zapomniał bym napięcie dla hitachi to 12v+, masa, wyjście napięcia przepływki. A bosch 12v+, 5V+, masa, wyjście czujnika temp , wyjście napięcia przepływki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sasu Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 polecam nowy przepływomierz zamiennik hitachi, parametry sprawdzone, na jałowym biegu i rozgrzanym silniku napięcie 1,92-1,95 http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280540408821&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.