maniek Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Czy te diody będą pasować do zegarów w N15 z 97` roku. Słyszałem kilka wersji nt. różnych żarówek/diod pasujących do tego modelu. Wchodzi ich tam łącznie 6 sztuk, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 te diody to chyba do OPLA pasują, z tego co pamiętam to takie miałem w Kadecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 No więc, które będą ok do Nissana N15 , bo nigdzie na forum nie moge znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 polecam tą lekturę Opis żarówek i ich montażu tu jest wątek o żarówkach: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33397 i tu http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bart Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ta ci bedzie pasowala do podswietlenia zegrka natomiast do zegarów sa większe wymontuj żarówkę idź do sklepu i ci dadza odpowiednik diodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 A wie ktoś jaka jest konkretnie potrzebna żarówka/dioda do podświetlenia prędkościomierza/obrotomierza . Bo chcę jednocześnie wyjąć i wsadzić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 4 żarówki W5W i 2 żarówki takiej jak wyżej. Te dwie to zegarek i stan paliwa, te cztery reszta zegarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 W5W to takie same jak masz w postojówkach i np w oświetleniu bagażnika. Sam się zdziwiłem że w zegarach siedzą takie wielkie. Oryginalnie oczywiście w niebieskich kondomach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 A na jaki kolor diody zmienić podświetlenie zegarka, dać białą ? Bo zegary chcę zrobić niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bart Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 z niebieskim wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przema22 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 tak pasuja bo zmieniłem na niebieskie poswietlenie zegarów i wygloda duzo lepiej niz seryjne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ok, dzięki za info Rozumiem, że do obrotomierza i prędkościomierza potrzebuję tych (w5w) w ilości 4 sztuk: A do podświetlenia zegarka i poziomu paliwa tych (r5) w ilości 2 sztuk: Czy coś pokręciłem ? Czy mogę już zamawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nie pokręciłeś. Z tym, że od reszty odseparowane jest tylko podświetlenie zegarka i tutaj tylko jest możliwe użycie innego koloru. Pozostałe "zachodzą" na siebie i raczej kombinacje z różnymi kolorami nie będą wyglądać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 CZyli czerwone pole w obrotomierzu muszę też na niebiesko podświetlić , tak jak całą resztę ? Jak to będzie wygladało (czerwone pole na niebiesko). Oraz na jaki kolor podswietlić zegarek i poziom paliwa - reszta zegarów na niebiesko j/w dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bart Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 tak wiec lampek jest z tego co ja pamietam 5 i one tez paliwo , temp podswietlaja, lacznie z czerwonymi elementami, nie wyglada to tragicznie. Jedynie do zegarka mozesz dziabnac inny kolor. Widzialem na ebay indiglo do n15...ale niestety do wersji ang i nie pasowal uklad zamienione obr z predkosc. Mam nadzieje ze z duzym naplywem n15 moman zrobi indiglo i dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Poziom paliwa musisz podświetlić tak jak prędkościomierz, bo jedno nie jest odseparowane od drugiego. Z kolei prędk. nie jest odseparowana od obrotów, a obroty od temperatury. Czyli cała deska oprócz zegarka jest tak jakby połączona, światło jednej żarówki "zachodzi" na światło drugiej. Z podświetleniem na niebiesko jest taki szkopuł, że czerwone elementy (wskazówki i czerwone pola) wychodzą ciemne. Są co prawda widoczne, ale takie brunatnawe trochę. Jak dla mnie nie wygląda to rewelacyjnie. Jak poszukasz na forum to znajdziesz gdzieś zdjęcie jak to ktoś zrobił. Ja mam u siebie wsadzone czerwone żarówki kupione na allegro. Nie jest źle, ale świecą trochę bladym światłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bart Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Ja mam u siebie wsadzone czerwone żarówki bo żarówki a nie diody:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 No właśnie, z diodami będzie inaczej, ale spróbuję, zakupię czerwoną pod czerwone pole obrotomierza i zobaczymy jak będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bart Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 No właśnie, z diodami będzie inaczej, ale spróbuję, zakupię czerwoną pod czerwone pole obrotomierza i zobaczymy jak będzie wyglądało. jejku przeciez ci juz pisali ze tak sie nei da bo jedna zarowka czy dioda rozswietla calosc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 No znalazłem diody o kącie świecenia 40 stopni oraz 100 stopni. Zastanawiam się nad tą o kącie świecenia 40 stopni, wtedy spróbowałbym właśnie z czerwoną pod czerwone pole obrotomierza, tylko zastanawiam się czy 40 stopni to nie za mało aby oświetlić całe pole tarcz wszystkimi żarówkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przema22 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Dokładnie żarówka skupia swiatło a dioda rozprasza je po całej powieszchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 wymontowałem dziś zegary i faktycznieZiutek maił rację są tam postojowki (W5W, tyle że ja ich naliczyłem się 3 do oświetlenia prędkościomierza i obrotomierza + 2 żarówki (R5) czyli te mniejsze. Jutro zamówię na Allegro diody, znalazłem ze światłem rozpraszającym 180°. ciekaw jestem efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Dokładnie żarówka skupia swiatło a dioda rozprasza je po całej powieszchni Bzdura. Jest dokładnie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi