Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Alarm w N16

Gość teges

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem z alarmem w mojej N16 a mianowicie raz dwa razy na dobę załącza się bez żadnej ingerencji z zewnątrz.Wiem po tym że gdy jest wszystko w porządku to w momencie otwarcia syrena zapiszczy dwa razy a w chwili otwierania pojazdu gdy załączy się alarm zapiszczy trzy razy.Pilot z trzema przyciskami I II III i napisem made for Nissan.Co z tym zrobić?

Gość Pepelus

Przede wszystkim poszukaj na forum. Było o tym sporo. Głównie wina czujnika (zawilgocony, coś gdzieś zwiera, i inne)

Ja sam mam z tym problem ale nie mam kiedy wybrać się z tym do specjalisty :)

Póki co wyłączam wszystkie czujniki naciskając dwa razy przycisk I z odstępem ok. 1 sek. Wtedy przy zamknięciu powinny być dwa sygnały. Na jakiś czas wystarczy.

Choć chętnie dołącze się do tematu. Jak sprawdzić samemu który czujnik szwankuje i gdzie ich szukać!? :) Aha.. są jakieś czujniki które możnaby podłączyć zamiast starego!?

Pozdrawiam !

na bank czujnik. może być źle zabezpieczony, albo skorodowany. sprawdźcie po kolei wszystkie wizją lokalną. obstawiam ten pod maską ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...