Gość teges Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam.Mam problem z alarmem w mojej N16 a mianowicie raz dwa razy na dobę załącza się bez żadnej ingerencji z zewnątrz.Wiem po tym że gdy jest wszystko w porządku to w momencie otwarcia syrena zapiszczy dwa razy a w chwili otwierania pojazdu gdy załączy się alarm zapiszczy trzy razy.Pilot z trzema przyciskami I II III i napisem made for Nissan.Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pepelus Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Przede wszystkim poszukaj na forum. Było o tym sporo. Głównie wina czujnika (zawilgocony, coś gdzieś zwiera, i inne) Ja sam mam z tym problem ale nie mam kiedy wybrać się z tym do specjalisty Póki co wyłączam wszystkie czujniki naciskając dwa razy przycisk I z odstępem ok. 1 sek. Wtedy przy zamknięciu powinny być dwa sygnały. Na jakiś czas wystarczy. Choć chętnie dołącze się do tematu. Jak sprawdzić samemu który czujnik szwankuje i gdzie ich szukać!? Aha.. są jakieś czujniki które możnaby podłączyć zamiast starego!? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 na bank czujnik. może być źle zabezpieczony, albo skorodowany. sprawdźcie po kolei wszystkie wizją lokalną. obstawiam ten pod maską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.