Gość Mario_uno Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam serdecznie. Mam dziwną sytuację w p10. Krutko!! Obroty 3000 , prędkość 90km , temperatura ok obroty 3000 , ale po rozbujaniu np.120km , temperatura na maksa!!!! Czyli jest tak że bez względu na obroty silnika i rodzaj paliwa (benzyna , gaz) temperatura silnika rośnie wraz z prędkością!! Nie rozumiem tego i nie wiem co robic. Czy ktoś spotkał się z czymś takim?? Dopisze jeszcze że mam takie przeczucie iż problem powstał po wymianie oleju ale pewny nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Czy ktoś spotkał się z czymś takim?? No. Osłabiona wydajność układu chłodzenia. Chłodnica za bardzo obklejona np. muchami z zewnątrz lub zapchana wewnątrz. Zagrzej go na postoju i zwróć uwagę ile czasu wentylator chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario_uno Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 No tak ale czy na postoju np.w koru nie skakała by temperatura?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 zobacz czy jakas sciezka pod licznikiem nie przepalona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Mario_uno zobacz sobie najpierw chłodnice czy jest mocno zawalona owadami, ale tą wersje raczej odrzucam. Sprawdź poziom płynu w chłodnicy, być może tu leży przyczyna - jest go za mało. Dla pewności możesz wymienić płyn w chłodnicy - cały spuścić i zalać na nowo nowy. Ostatnie co obstawiam to pompa wodna. PS. Ja Cię ładnie proszę popraw błędy w pierwszym poście bo mnie, aż razi ta bęzyna i tęperatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario_uno Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Płyn byl wymieniany i jego poziom jest ok. Co do chłodnicy to się zobaczy jak wygląda bo będe wyciagał chłodnice od klimy. Na chwile obecną wielkie dzięki i sory za błędy. [ Dodano: Sob 26 Lip, 2008 20:47 ] Witam ponownie. Problem załatwiony. Lekarstwo to nowa chłodnica!! Auto zrobiło trase do gdyni i spowrotem i jest ok. Dzięki wszystki za podpowiedzi Pozdrawiam i zamykam temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.