Dominik14 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 czy pasuje?gaznik ster elektr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 A co z montazem-wszystko jest takie samo.Co do benz to mnie nie interesuje bo jezdze tylko na gazie.Jakie sa ewentualnie inne opcje??Czy da sie wywalic gaznik i jezdzic bez niego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Wiem ze pelno tego ale mam gaznik od 1,6 na miejscu tanio i zalezy mi na czasie [ Dodano: Wto 20 Maj, 2008 14:29 ] Zapytam sie takze czy peknieta a wrecz rozerwana guma na tej jakby pompce czy cos z tylu gaznika podlaczonej do dzwigni od linki gazu moze miec wplyw na zla prace silnika i czy jak to wywale to silnik bedzie normalnie pracowal na gazie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Według info z książki gaźnik od 1,4 ma w porównaniu do 1,6 troszkę mniejsze średnice gardzieli, ale różnica jest niewielka. Jeśli wymiary montażowe mocowań gaźnika do kolektora są takie same - a czy są tego nie wiem - to na pewno po założeniu wszystko będzie pracowało bez problemu, może moc będzie minimalnie niższa ale różnica niewielka. Podawanie paliwa nie będzie za duże, optymalny skład mieszanki utrzymywany przez gaźnik jest taki sam dla każdej pojemności silnika. Gaźnik podaje paliwo proporcjonalnie do ilości powietrza zasysanej przez silnik. Co do tej gumki... nie do końca wiem o który element chodzi, najlepiej jakbyś wkleił fotkę. Być może chodzi o tłumik zamykania przepustnicy - jeśli go wywalisz nic strasznego się nie stanie, co najwyżej silnik przy odpuszczaniu gazu może szarpnąć nieco mocniej niż zazwyczaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Wlasnie o to chodzi czy mocowania pasuja [ Dodano: Wto 20 Maj, 2008 17:10 ] Bo moze ktos mi pomoze.Czy musze wymieniac ten gaznik??Wczesniej psikalem speyem do czyszcz gaznika i bylo dobrze przez pare dni-super przyspieszenie itp a po paru dniach kicha-znow oslabl i tak wkolko.Ostatnio nawet to nie pomoglo.Sciagalem gorna czesc gaznika czyscilem i wszystko az sie blyszczy a autko marnie sie zbiera.Co to moze byc?? [ Dodano: Wto 20 Maj, 2008 19:01 ] Z moich kolejnych spostrzezen to po czyszczeniu jak bylo dobrze to odpalal za 1 razem a jak sie juz mu pogorszylo to za 2 lub 3.Obroty mial wtedy rowniutkie zawsze takie same a teraz raz ma 400 taz 1200 aha i teraz jeszcze mi czasami sie przepustnica blokuje i wyje na wysokich obrotach az nie dodam gazu i jej nie rusze [ Dodano: Sro 21 Maj, 2008 14:34 ] oto ta pompka [ Dodano: Sro 21 Maj, 2008 14:35 ] nie da sie zdjecia dodac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 da sie dodać zdjęcie tylko poczytaj w stosownym dziale jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Niestety wyskakuje takie cos Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum. [ Dodano: Pią 23 Maj, 2008 13:27 ] To moze opisze to.Znajduje sie z lewej strony gaznika od gory od str kabiny podlaczone do dzwigni od linki gazu z taka uszczelka balwankiem malym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.