Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Mieszek ochronny

Gość simon1806
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość simon1806

Witam!!! Mam pytanie czy ktoś wie gdzie można kupić skórzany mieszek ochronny do Nissana Almera N15??? Za każde info będę wdzięczny!!! Dzięx i pozdra

Gość sauron9

Ja kupiłem na Allegro. Z tym, że założenie go wymagało troszkę więcej roboty niż ściągnięcie gumy i włożenie skórzanego.

Gumę musiałem ściągnąć z plastikowej ramki, którą opinał. Następnie za pomocą kleju (jakiś superglue czy podobny) połączyć skórzany mieszek z ta ramką w ten sposób, że wchodził on w środek ramki a nie był na niej opięty (ramka na mieszku a nie odwrotnie).

Ponieważ całkowite usunięcie gumy powodowało powstanie szpary wokół ramki, obciąłem ten stary mieszek w ten sposób, że uzyskałem coś na kształt uszczelki która pasowała idealnie w to miejsce - w końcu tam była od nowości :)

Ramka jest koloru czarnego i dobrze się komponuje z resztą plastików w aucie.

Jeżeli guma jest obcięta równo i nie wystaje nigdzie i ani nie ma zagłębień, też wygląda to dobrze, chociaż chyba pomyślę nad jakąś ramką w to miejsce.

Niestety nie znalazłem takiego, który by był zakładany na ramkę.

A kupiłem u gościa o nicku AGMI-CZESTOCHOWA

Gość klajgus
A co powiecie na TO

Zauważ ze to jest do N16 , do nowszej almerki jest spora aukcji z mieszkiem, ale do N15 nie ma :( nawet kilku sprzedawców pytałem czy zrobią do N15 ale żaden sie nie zadeklarował

Gość simon1806

Pisałem z tym gościem z allegro co chłopaki link przesłali!!! Nie ma mieszka do Nissana Almera N15!!! Pytałem się czy jak mu sie prześle wzorzec to uszyje i nie był zbytnio zainteresowany!!! Ale mam znajomego który się może tego podejmie!!! Jak mi uszyje to dam znać!!! Może mi sie uda go namówić żeby uszył więcej sztuk!!! Pozdra 4all!!!