Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak kodować lub programować kluczyk w micra k12

zibiii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam Micrę 1,5 DCI z 2004 r. i z tego co się dowiedziałem jest możliwość takiego zakodowania kluczyka (lub przeprogramowania) żeby samochód "sam" się zamykał po jego opuszczeniu lub po naciśnięciu na kluczyku na otwarcie ---gdy się nie otworzy drzwi to samochód sam ponownie po jakimś czasie pozamyka automatycznie drzwi --dodam że mam system bezkluczykowy czyli można go odpalić bez wkładania kluczyka do stacyjki oraz można otworzyć samochód przez naciśnięcie na "czarny przycisk" na klamce

Aktualnie przez naciśnięcie na kluczyku automatycznie otwiera mi wszystkie drzwi na raz lub po ponownym naciśnięciu wszystkie na raz zamyka ---a z tego co wiem po pierwszym naciśnięciu na kluczyk powinien otwierać tylko drzwi kierowcy a dopiero po ponownym naciśnięciu drzwi innych pasażerów ---mam samochód 5 drzwiowy

• 2 tygodnie później...
Aktualnie przez naciśnięcie na kluczyku automatycznie otwiera mi wszystkie drzwi na raz lub po ponownym naciśnięciu wszystkie na raz zamyka ---a z tego co wiem po pierwszym naciśnięciu na kluczyk powinien otwierać tylko drzwi kierowcy a dopiero po ponownym naciśnięciu drzwi innych pasażerów ---mam samochód 5 drzwiowy

Nie wiem jak to jest w wersji bez kluczyka ale w zwyklej trzeba bylo przytrzymac przez kilka sekund oba przyciski na raz i zmienial sie tryb otwierania drzwi...

Nie wiem jak to jest w wersji bez kluczyka ale w zwyklej trzeba bylo przytrzymac przez kilka sekund oba przyciski na raz i zmienial sie tryb otwierania drzwi...

niestety nie działa ta opcja ---dzięki za chęci :)

• 2 lata później...

Ta opcja polega na tym ze jak zamkniesz samochod i w kieszeni ci sie przez przypadek nacisnie przycisk w pilocie i samochod sie otworzy a ty nie zauwarzysz to sam po bodajrze 2min sie sam zamknie i to ci napewno dziala, ale nie mozesz otworzyc drzwi a programowac kluczyk mozesz ale tylko opcja ze otwierasz tylko drzwi od kierowcy lub wszystkie,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...