Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Pojemność zbiornika spryskiwacza

Gość Wit.Ek.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wit.Ek.

Moje myślenie o samochodach ukształtował jeden samochód,któy jak dotąd posiadałem

Trabant 601 S

Od niecałego miesiąca jestem posiadaczem Primery 11.144 i zaczynam dostrzegać pewne subtelne różnice między tymi autami.

Podjechałem ostatnio na stacje benzynową, kupiłem 2 litry płynu do spryskiwaczy sądząc, że wystarczy mi na długo.

Zanim odstawiłem ten wielki pojemnik z płynem do szybek postanowiłem wlać cosik do pojemniczka, który w Trabancie miał na oko pół litra.

Lałem, lałem, lałem aż wlałem wszystko-całe dwa litry.

POwiedzcie mi ile ten zbiorniczek może zmieścić? Jaka jest jego pojemność?

Bo dla mnie po moich doświadczeniach z pół litrowym zbiorniczkiem w Trabancie wlanie 2 litrów do zbiornika to szok i odruchowo zaczynam się zastanwiać czy aby zbiorniczek spryskiwacza nie ma jakiejś ukrytej dziurki albo systemu odprowadzającego nadmiar płynu, gdy szalony właściciel zagada się z uroczą blondynką lejąc płyn do szybek i reflektorów...

Gość Barabasz
POwiedzcie mi ile ten zbiorniczek może zmieścić? Jaka jest jego pojemność?

Bo dla mnie po moich doświadczeniach z pół litrowym zbiorniczkiem w Trabancie wlanie 2 litrów do zbiornika to szok i odruchowo zaczynam się zastanwiać czy aby zbiorniczek spryskiwacza nie ma jakiejś ukrytej dziurki albo systemu odprowadzającego nadmiar płynu, gdy szalony właściciel zagada się z uroczą blondynką lejąc płyn do szybek i reflektorów...

wszystko jest OK dokup 2 plyn i lej smialo

te standartowe plyny w tesco (4 albo 5 litrow, nie pamietam dokladnie)

to wlalem prawie caly, a jak lalem to jeszcze cos starego plynu bylo

Gość jurgenik

Jeszcze kilka subtelnych różnic powinienieś odkryć, w razie czego pytaj.

W P11 2.0TD pojemność zbiornika płynu wynosi około 4 litrów, może trochę ponad - nigdy nie sprawdzałem dokładnie ile zostaje z pięciolitrowego bukłaczka zalewając pusty zbiornik - ale na oko mniej niż litr).

Myślę że w P11.144 jest podobnie. Jeżeli masz spryskiwacze reflektorów, to przygotuj się na częste uzupełnianie.

Uzupełnij profil odnośnie silnika.

ile może zmieścić zbiorniczek spryskiwacza w Primerze

ściągnij sobie instrukcję obsługi i SM z przyklejonego

Gość Wit.Ek.
ile może zmieścić zbiorniczek spryskiwacza w Primerze

ściągnij sobie instrukcję obsługi i SM z przyklejonego

Instrukcje mam i tam takiej informacji nie ma

Więc ponownie pytam ile może mieścić zbiorniczek spryskiwacza w Primerze

Wit.Ek., lekko upierdliwy jesteś i nie czytasz dokładnie co ci inni piszą.

W P11 2.0TD pojemność zbiornika płynu wynosi około 4 litrów, może trochę ponad - nigdy nie sprawdzałem dokładnie ile zostaje z pięciolitrowego bukłaczka zalewając pusty zbiornik - ale na oko mniej niż litr).

Myślę że w P11.144 jest podobnie. Jeżeli masz spryskiwacze reflektorów, to przygotuj się na częste uzupełnianie.

Gość Wit.Ek.
Wit.Ek., lekko upierdliwy jesteś i nie czytasz dokładnie co ci inni piszą.

Czytałem tego posta. A co do mojej upierdliwości to może i masz rację...

Gratuluję zakupu primery ! Ciesz się jazda i śmigaj. Szkoda,że nie podałeś informacji na temat silnika. Pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...