Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Słaby ręczny

Gość maacieq

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maacieq

Zupełnie tego nie rozumiem nowe klocki (nie żaden tomex tylko ferodo), nowe tarcze nowe przewody tylne, nowy zacisk (lewy nie odbijał i albo nie było ręcznego albo się grzało koło :) ) przesmarowane tłoczki, linki chyba ok ( po prostu wykonują swoją pracę... dobrze naciągniete...) a na podjeździe samochód mi zjeżdza, pomijając fakt że na śniegu nawet mało kiedy blokowały mi się koła... co jest grane??

Rozbierałeś zaciski na części pierwsze? Jak niedawno to robiłem, zestawy naprawcze, wszystko wyczyszczone (a było co czyścić) i w końcu mam ręczny, na asfalcie nawet lekko popiskują jak na prostej zaciągnę, nie jest to ręczny jak przy bębnach ale trzyma bardzo dobrze.

Gość maacieq

generalnie jak zaciągałem odpiętą linkę normalnie się cofała i wysuwała.... niby nie wyglądało jak by miała specjalnie jakieś opory na sucho bez zacisku... jest jakiś ciekawy spoób na sprawdzenie??

generalnie jak zaciągałem odpiętą linkę normalnie się cofała i wysuwała.... niby nie wyglądało jak by miała specjalnie jakieś opory na sucho bez zacisku... jest jakiś ciekawy spoób na sprawdzenie??

Czyli linki w porządku, przyczyny szukałbym w zaciskach.

Gość maacieq

nie no jasne naciągnięta jest. W sumie linki mogą być przyczyną jeśli nie zaciągają dźwigienki do końca Bo to że stawiają opory jak są zużyte chyba nie ma znaczenia jeśli wykonują swoje zadanie...

U mnie na podjezdzie nie zjedzie nawet centymetra ale juz o lataniu bokami nie ma mowy.na sniegu troche lapalo ale na normalnej nawierzchni mokrej lipa niestety jest. no coz nie mozna miec wszytskiego :kosci:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...