Gość wolt102 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Panowie proszę o pomoc w nazwie tej części. Mam Primerę P11 Kombi 99r 1.6 16V Byłem w sklepie pokazywałem sprzedawcy i nie mógł tego odnaleźć w katalogu. Wiem, że to jest poduszka tylko, że jest przykręcona pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów. http://www.wrzuta.pl/obraz/xpdac6AYpN/poduszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 tak jest to poduszka od przodu silnika bardzo ciężko dostępna jeśli ci padła jak mi to radze szukać dobrej używki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 albo http://www.tedgum.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolt102 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 A czy kombi to jest P11 czy WP 11 ? W dowodzie rejestracyjnym mam P11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leon130tc Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 WP11-KOMBI-inaczej wagon P11-SEDAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Czy przy sedanie jest inna niż w kombi ? Bo jak nie to mam takową - używaną w dobrym stanie. Pozostała mi po złej diagnozie stuków dochodzących z przodu, bo niepotrzebnie założyłem nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lotosik148 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 ja przy swoim nissanie primerce p10 wczoraj wymieniałem poduszki silnika i jak sie niemyle jedna była coś takiego i za wymienną dałęm 20 zł a za całom wykręcanoam 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Incas Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Czy przy sedanie jest inna niż w kombi ?Bo jak nie to mam takową - używaną w dobrym stanie. Pozostała mi po złej diagnozie stuków dochodzących z przodu, bo niepotrzebnie założyłem nową. Jarkk a tylnej poduszki silnika do 1.6 nie masz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Mam do wymiany przednią poduszkę silnika w P11.144 CD20T. Skontaktowałem się z firmą Tedgum ale tej poduszki niestety nie mają. Zaproponowano mi wymianę wkładu, ale musiałbym przesłać im swoją zużytą poduszkę. Czy bez przedniej poduszki da się jeździć i czy to miałoby jakieś niemiłe konsekwencje..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jarkk a tylnej poduszki silnika do 1.6 nie masz może? dopiero teraz doczytałem, że pytałeś - niestety nie mam tylnej Czy bez przedniej poduszki da się jeździć i czy to miałoby jakieś niemiłe konsekwencje..? raczej nie da rady bez poduszki - nie wiem czy wogóle biegi by wtedy dało rade wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ktora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Obrazek Obrazek ktora? Jeśli chodzi o mnie to żadna z tych. Moja jest oznaczona numerem 11210P na rysunku w lewym dolnym rogu: http://www.japancars.ru/cat/nissan/index.p...i=A&sec=112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 fakt, ta pierwsza jest z numerem 11320 . nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolt102 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o moją poduszkę to faktycznie w sklepie ich nie mają. A w www.tedgum.pl zamówiłem bez problemu kurier dostarczył szybko. Założyłem śmiga. Odpowiem czy można jeździć bez tej poduszki. Służy ona do niwelowania drgań przy odpalaniu silnika. Podczas pracy silnik opiera się na dwóch głównych bocznych, ale nie radze jeździć bez pozostałych poduszek. Powód jest prosty szybsze zużycie tych które są całe. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 No dobra, ale poduszki której ja potrzebuję, w Tedgum akurat nie mają.. Na Allegro też nie ma. No i co mi zostaje? Szroty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam Jakie sa objawy uszkodzonej poduszki silnika lub skrzyni w P11.144 ??? U mnie na 5 biegu przy predkości 80-100 jest takie pulsujące drganie. Na innych biegach tego nie ma. To przypomina jakby rezonans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolt102 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 krzych67 a może najpierw zobacz czy to na pewno poduchy.Bo może masz takie objawy (U mnie na 5 biegu przy predkości 80-100 jest takie pulsujące drganie) Zobacz tu: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=43758 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Na luzie jest lekkie falowanie obrotów i taki dziwny rezonans. Może to samo jest na 5 biegu, kiedy drgania przenoszą się na auto? Wiadomo, że rezonans dzieje się zawsze przy określonej częstotliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backyardbandit Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam podobne objawy co krzych67, tyle że nie występuje u mnie falowanie obrotów. Szczególnie mocno odczuwam drgania silnika przy prędkościach 100 -110 km/h i włączonym 5-tym biegu. Udałem się do znajomego mechanika po diagnozę - walnięta poducha pod silnikiem. Z tego co wyczytałem w Haynes'ie, to cztery poduszki podtrzymują silnik GA16DE, więc w miarę możliwości wymienię wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolt102 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Górne poduszki to koszt ponad 600zł dolna przednia około 24zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 wolt102, skąd są te ceny i gdzie je można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolt102 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 W mojej miejscowości Koszt jednej górnej poduszki to ponad 300zł a nie przekracza 400zł. A ta mniejsza przednia dolna to w tedgumie bo w sklepie jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 No właśnie przednia dolna jest mi potrzebna.. I chyba w żadnym sklepie jej nie ma. A w Tedgumie moga mi tylko wymienić wkład, ale musiałbym do nich przesłać poduszkę. Niestety samochód jest mi potrzebny i będę musiał szukać innego rozwiązania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolt102 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 To zrób zdjęcie i wyślij im mailem. Ja tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Wiedzą jak wygląda bo wysłałem im schemat z rysunkiem tej poduszki i podałem numer katalogowy części. Powiedzieli, że nie mają takiej, mogą tylko wymienić wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi