Gość rossi20 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam serdecznie. W niedawno kupionym sunnym niedziala mi dmuchawa na zadnym biegu, jedynie jest wymuszony obieg podczas jazdy. co moze byc przyczyna i gdzie w Warszawie mozna to naprawić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 a sprawdziłeś bezpieczniki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ni, bezpiecznikoów nie sprawdzałem bo nie podejrzewam chyba tego :-) za proste byloby :-) moze to byc silniczek dmuchawy lub cos z panelem sterującym ?? gdzie takie rzeczy naprawiaja w wawie - moze juz ktos mial taka sytuacje w swoim samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmas Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ni, bezpiecznikoów nie sprawdzałem bo nie podejrzewam chyba tego :-) za proste byloby :-) moze to byc silniczek dmuchawy lub cos z panelem sterującym ?? gdzie takie rzeczy naprawiaja w wawie - moze juz ktos mial taka sytuacje w swoim samochodzie? Cześć, Ja postąpiłbym tak: - sprwdź bezpieczniki - zanurkuj pod schowek i wyciągnij kostkę idącą do dmuchawy - ma chyba cztery przewody, sprawdź, czy do dmuchawy dochodzi napięcie (multimetrem) - niebieski to +, czarny masa - na każdym z biegów odpowiedni przewód powinien dać 12V (lub więcej - napięcie z akumulatora) - jak nie ma napięcia i bezpieczniki są ok, to musisz sprawdzić panel sterujący - panel sterujący - rozebranie środkowego panelu z plastików i dojście do kostek idących do przełącznika - sprawdź czy napięcie dochodzi do przełączników, zobacz czy przełącznik styka (omomierz) - jeżeli napięcie dochodzi do dmuchawy, a nadal nie działa, to sprawdź, czy do dmuchawy dochodzi druga kostka i czy na niej jest napięcie (kostka jest z boku - trzeba zdjąć schowek [2 śruby, 5 min]) Jeżeli napięcie wszędzie dochodzi, a dmuchawa nadal nie działa (zwłaszcza na 4tym biegu, który omija płytkę oporową) to wszystko wskazuje na zepsuty silnik dmuchawy. pozdrawiam - powodzenia, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 dzieki za rady tylko najgorszy jest problem ze jestem beztalenciem elektrycznym :-) i potrzebuje jakiejs osoby lub warsztatu w Warszawie ktory poprostu to sprawdzi i naprawi - ma ktos moze jakeis namiary lub moze ktos jest chetny to zrobic oczywsice nie za darmo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 chłopie kup miernik za 15 zł i po godzinie zabawy będziesz miał podstawy elektryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 rossi20 w msnm jest do mnie nr po weekendzie przekręć do mnie to zobaczymy co da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 A poza tym zaoszczędzisz kupę kasy, bo elektryk (tym bardziej w Wawce) na pewno sobie słono policzy za luknięcie, a sprawa jest na prawdę banalna - nawet jak nie masz miernika to wystarczy żaróweczka z kawałkami przewodów: jeden podpinasz pod masę, a drugi pod przewód napięciowy i jak świeci to udajesz się do fachowca, a jak nie to szukasz wstecz jakiejkolwiek przerwy w obwodzie: "złamany" przewód, słaby styk na kostce lub na bezpieczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ok wieshaq w przyszlym tygodniu sie odezwe, numer juz mam, wiec przedzwonie i sie umówmiy. I od razu dzięki za pomoc mysle ze da sie cos tam zrobic ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 rossi20 w msnm jest do mnie nr po weekendzie przekręć do mnie to zobaczymy co da się zrobić. Trzeba się wspólnie u mnie pod garage umówić i każdy będzie mieć jakiś podział na robotę Ja mam do poprawienia w jego wozie prędkościomierz i parę innych pierdół, więc panel z deski rozdzielczej OUT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Coobcio, spox byle nie 28,29.05 nie ma mnie w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 witam nie chce zakładać nowego tematu, a mam problem z dmuchawą, wszystko pięknie dobrze daje i ciepło i zimno ale odgłos działającej doprowadza mnie do szału jest taki jakby jakby gotowała się woda w czajniku z gwizdkiem co to może być ?? z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Domyślam się że chodzi o odgłos samego wentylatora i występuje tylko przy włączonym nawiewie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 tak właśnie, wydaje mi się że jest jakiś brud albo jakieś łożysko jeśli tam gdzieś takie jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 No to bez rozebrania części schowka pasażera się nie obejdzie. Przeszukaj forum bo gdzieś było chyba krok po kroku jak wyjąć schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 dzięki, poszukam jutro, dziś nie mam sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 schowek sie bardzo latwo wyjmuje otwierasz i po bokach masz wystajace bolce ktore opierajac sie o plastik przy drzwiach keirowcy i srodkowa czesc kokpitu nie pozwalaja otworzyc sie za mocno schowkowi ja nagiolem schowek i wysunalem go mozesz tez odkrecic plasti krpzy drzwiach to bedzie latwiej ale ciezko go odkrecic bez wyjmowania schowka na dole schowka w zawiasach sa 2 plastikowe bolce ktore sie wysuwa i masz schowek w rekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 heh dzięki, ale już sobie poradziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi