Gość DorianGray Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Witam. Zabieram się do założenia nowych zegarow (orginalenie nie mialem obrotomierza) i troche sie boje bo slyszalem, ze sporo zabawy z tym jest, szczegolnie z linka prędkościomierza. I tutaj pojawia się pytanie jak do tego się zabrać? Na stronie http://www.autocentrum.pl/nissanclub/serwis/sun_obrot.html piszą aby wykręcić linke ( czy mam ją całkiem wyjąć ze skrzyni biegów, czy nie będe miał potem problemów z włożeniem jej z powrotem? ) ja zstanawiam się czy da się zdjąc zegary bez wykręcania tej linki? Może macie jakieś wskazówki jak się za to zabrać? Jakieś zdjęcia jak linka jest podłączona do prędkościomierza? Z góry dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Nie bedziesz mial zadnych problemow z jej wlozeniem. Jak odkrecisz linke ze skrzyni biegow, to pozniej ja wyjmij ze skrzyni... wyciagajac licznik... masz wieksze pole manewru z podlaczeniem i odlaczeniem linki. Zegary generalnie da sie wyciagnac bez odkrecania linki, ale jest to niepotrzebna walka z wiatrakami. Lepiej odkrecic i wyjąć to ze skrzyni, i zaoszczedzić sobie nerwów. Jak odkrecisz ze skrzyni, wyjmiesz delikatnie licznik, to ujrzysz mocowanie linki do predkosciomierza, jest tam zaczep ktory delikatnie podwazasz i linka popuszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DorianGray Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 A nie ma tam, (w skrzyni biegów) jakiegoś ślimaka który może spaść, kumpel coś wspominał na ten temat i straszył, że moge później mieć kłopoty z włożeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 mozesz polozyc sie na podlodze pod kierownica siegnac dlonia mocowanie linki do zegarow wcisnac jezyczek i odlaczyc linke od zegarow i potem je wyciagnac. pozdrawiam slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 A nie ma tam, (w skrzyni biegów) jakiegoś ślimaka który może spaść Ślimak jest, ale nie spadnie (chyba, że autko masz do góry kołami ). wykręcić linke ( czy mam ją całkiem wyjąć ze skrzyni biegów, czy nie będe miał potem problemów z włożeniem jej z powrotem? ) Ja odkręcam tylko nakrętkę i jak wyciągam deskę to mi schodzi sam pancerz, a linka napędowa zostaje w skrzyni. mozesz polozyc sie na podlodze pod kierownica siegnac dlonia mocowanie linki do zegarow wcisnac jezyczek i odlaczyc linke od zegarow i potem je wyciagnac Dokładnie - ale się nie opłaca, za mocno trzeba się nawyginać, bo bez odpięcia napędu licznika deska daleko wyciągnąć się nie da i trzeba kombinować tylko na wyczucie w palcach - konkretnie jak wcześniej nie widziałeś jak się to odpina, to praktycznie nie masz szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Nie.. ślimak nie spadnie Robiłem ten zabieg w dwóch Sunny z pozytywnym efektem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.