t0masz Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Panowie, a więc kupiłem Maxime QX 1995, 2.0 V6/24V automat. Autko nie odpala, przeznaczone jest i tak na części ale chciałbym je uruchomić żeby sprawdzić podzespoły. Nie ma iskry na żadnej świecy. Autko kreci, i dostaje paliwo. Ponoc wyrzucalo blad czujnika walu. Jest on dobry na 100% czujnik rozrzadu też. Jutro sprawdze jeszcze wiazke do kompa bo ktoś zrobil straszna pajęczyne. Co jest potrzbne do dzialania silnika, bo wedlug mnie tylko te dwa czujniki, nawet bez przepływki moja stara łapała. Czy jakiś sygnał bądz jego brak ze skrzyni może blokować kompa silnika. Może jeszcze jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Panowie, a więc kupiłem Maxime QX 1995, 2.0 V6/24V automat. Autko nie odpala, przeznaczone jest i tak na części ale chciałbym je uruchomić żeby sprawdzić podzespoły.Nie ma iskry na żadnej świecy. Autko kreci, i dostaje paliwo. Ponoc wyrzucalo blad czujnika walu. Jest on dobry na 100% czujnik rozrzadu też. Jutro sprawdze jeszcze wiazke do kompa bo ktoś zrobil straszna pajęczyne. Co jest potrzbne do dzialania silnika, bo wedlug mnie tylko te dwa czujniki, nawet bez przepływki moja stara łapała. Czy jakiś sygnał bądz jego brak ze skrzyni może blokować kompa silnika. Może jeszcze jakieś sugestie? jest jeszcze jeden czujnik od walu, jeden przy skrzyni, drugi przy kole pasowym a trzeci przy walku rozrzadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 tak jak WielkiWac pisze są 2 czujniki jeden określa prędkość obrotową wału korbowego zaś drugi położenie wału korbowego. poałowałęm się kiedyś z taką maximą i w moim przypadku czujnki były ok wiązka ok ECU raczej też a autko nie odpalało :/ i przyznam się bez bicia że wymiękłem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Coś zaczeło łapać, ale ma bardzo przyspieszony zapłon, ąż czasem rozrusznik nie może przekręcić. I co go boli [ Dodano: Wto 03 Cze, 2008 09:09 ] Autko idze na części, właśnie biorę się za rozkręcanie. Koniec tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NikosWariat Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 heh mam podobny problem http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=48926 mam nadzieje że moja tak nie skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.