Gość root78 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Muszę wymienić zacisk tylnej tarczy hamulcowej. Prawdopodobny zakup Allegro. Z tego co zasłyszałem, a nie wiem na ile to prawda, do Almery N16 Hatchback 1,5L benzyna bez ABS, rok prod. 2000 są DWA RODZAJE ZACISKU z różną średnicą tłoczka. I nie wiem jaki zacisk kupić, aby nie zostać z niechcianym prezentem. W cenach sklepowych z internetu się nie orientuję, nie znalazłem i jestem też ciekaw ile "nówka" kosztuje. root78[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcink Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam Z tego co wiem do Almer były montowane dwa typy zacisków hamulcowych: Lucas i TRW. Musisz sprawdzić jaki masz ( można to sprawdzić sciągając koło) i o taki poprosić sprzedawcę. Aha o ASO zapomnij :-) ( do mojego 2.2DI tylny zacisk .... jedyne 2000 pln ), być może do 1.5 z racji tego że oferowane na polskim rynku będzie taniej :-) Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość root78 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam Z tego co wiem do Almer były montowane dwa typy zacisków hamulcowych: Lucas i TRW. Musisz sprawdzić jaki masz ( można to sprawdzić sciągając koło) i o taki poprosić sprzedawcę. Aha o ASO zapomnij :-) ( do mojego 2.2DI tylny zacisk .... jedyne 2000 pln ), być może do 1.5 z racji tego że oferowane na polskim rynku będzie taniej :-) Pozdrawiam Marcin Cena w Aso powaliła mnie z nóg więc chyba giełda tylko pozostała. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Znam firmę zajmującą się regeneracją zacisków, po tym zabiegu wyglądają i sprawują się jak nowe, koszt niemały ok 470zł, ale dwa lata gwarancji. W tym >SKLEPIE<, w zakładce kontakt, możesz dowiedzieć się szczegółów, pytanie nic nie kosztuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość talpini Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Lepiej przeczytaj sobie ten wątek http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=40200 Może unikniesz zakupu ze szrotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 A mój ojciec ma N16 1,5 2001 bez ABS . Auto z polskiego salonu i z tyłu ma bębny. Ty kolego masz N16 z Niemiec czy jak to jest że masz tarczaki z tyłu? PS Alma ojaca ma 72 000 km i oryginalne klocki z przodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 A mój ojciec ma N16 1,5 2001 bez ABS . Auto z polskiego salonu i z tyłu ma bębny. Ide o zaklad że twoj ojciec ma sedana bo w sedanach były zakladane bębny z tyłu. A w 5-cio dzwiowych wersjach tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość root78 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 A mój ojciec ma N16 1,5 2001 bez ABS . Auto z polskiego salonu i z tyłu ma bębny.Ty kolego masz N16 z Niemiec czy jak to jest że masz tarczaki z tyłu? PS Alma ojaca ma 72 000 km i oryginalne klocki z przodu Pozdrawiam Almera jest kupiona w polskim salonie ,3-drzwiówka z tarczami i tym "gównianym zaciskiem"z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 A o co się zakładaliśmy? O nasze Almy? Hmm to od dzisiaj mam dwie... bo ojciec jeździ 5D hatchback'iem. Zagrałeś Va Bank kolego Dlatego napisałem tego posta, bo się zdziwiłem co jest grane, ale jak widać różne modele szły. Bębny działają ok.. ale tarcze wyglądałyby ładniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 No to mnie załatwiłeś. :029: To w takim razie moze im się akurat tarcze skończyły i włozyli co mieli pod ręką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi