Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Zaciski tarczy hamulcowej.

Gość root78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę wymienić zacisk tylnej tarczy hamulcowej. Prawdopodobny zakup Allegro. Z tego co zasłyszałem, a nie wiem na ile to prawda, do Almery N16 Hatchback 1,5L benzyna bez ABS, rok prod. 2000 są DWA RODZAJE ZACISKU z różną średnicą tłoczka. I nie wiem jaki zacisk kupić, aby nie zostać z niechcianym prezentem. W cenach sklepowych z internetu się nie orientuję, nie znalazłem i jestem też ciekaw ile "nówka" kosztuje.

root78[/b]

Witam

Z tego co wiem do Almer były montowane dwa typy zacisków hamulcowych: Lucas i TRW. Musisz sprawdzić jaki masz ( można to sprawdzić sciągając koło) i o taki poprosić sprzedawcę.

Aha o ASO zapomnij :-) ( do mojego 2.2DI tylny zacisk .... jedyne 2000 pln ), być może do 1.5 z racji tego że oferowane na polskim rynku będzie taniej :-)

Pozdrawiam

Marcin

Witam

Z tego co wiem do Almer były montowane dwa typy zacisków hamulcowych: Lucas i TRW. Musisz sprawdzić jaki masz ( można to sprawdzić sciągając koło) i o taki poprosić sprzedawcę.

Aha o ASO zapomnij :-) ( do mojego 2.2DI tylny zacisk .... jedyne 2000 pln ), być może do 1.5 z racji tego że oferowane na polskim rynku będzie taniej :-)

Pozdrawiam

Marcin

Cena w Aso powaliła mnie z nóg więc chyba giełda tylko pozostała. Dzięki za pomoc.

Znam firmę zajmującą się regeneracją zacisków, po tym zabiegu wyglądają i sprawują się jak nowe, koszt niemały ok 470zł, ale dwa lata gwarancji. W tym >SKLEPIE<, w zakładce kontakt, możesz dowiedzieć się szczegółów, pytanie nic nie kosztuję.

A mój ojciec ma N16 1,5 2001 bez ABS . Auto z polskiego salonu i z tyłu ma bębny.

Ty kolego masz N16 z Niemiec czy jak to jest że masz tarczaki z tyłu?

PS

Alma ojaca ma 72 000 km i oryginalne klocki z przodu :)

Pozdrawiam

A mój ojciec ma N16 1,5 2001 bez ABS . Auto z polskiego salonu i z tyłu ma bębny.

Ide o zaklad że twoj ojciec ma sedana bo w sedanach były zakladane bębny z tyłu. A w 5-cio dzwiowych wersjach tarcze.

Ty kolego masz N16 z Niemiec czy jak to jest że masz tarczaki z tyłu?

PS

Alma ojaca ma 72 000 km i oryginalne klocki z przodu :)

Pozdrawiam

Almera jest kupiona w polskim salonie ,3-drzwiówka z tarczami i tym "gównianym zaciskiem"z tyłu.

A o co się zakładaliśmy? O nasze Almy? Hmm to od dzisiaj mam dwie... bo ojciec jeździ 5D hatchback'iem.

Zagrałeś Va Bank kolego :) Dlatego napisałem tego posta, bo się zdziwiłem co jest grane, ale jak widać różne modele szły. Bębny działają ok.. ale tarcze wyglądałyby ładniej.

Pozdrawiam :)