Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Pompa paliwa w 2.0 disel??

guyo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mlody666

Domowym sposobem to polecam pojechać na diagnostykę komputerową :P

A tak w ogóle to dlaczego uważasz że niedomaga?? Ogólne objawy to brak mocy, dławienie się, problemy z odpalaniem czasem nawet dymienie. Tyle ze większość tych objawów będą powodowały tez na przykład zafajdane filtry (głównie paliwa), nadmiar wody w paliwie - tak było u mnie a kontrolka od wody w filtrze się nie świeciła (styki zaśniedziały). Był tez przypadek (u znajomego i nie w nissanie) ze pasek napędzający pompę sie ślizgał i już były objawy jak by padała.

pompy regeneruje podobno tanio i dobrze TA FIRMA ale nie panikował bym od razu że pada pompa bo to w tych silnikach element podobno dość niezniszczalny (no chyba ze śmigasz na opale :one: )

Mlody666, dobry opał nie jest zły :P:D

guyo, dlaczego chcesz sprawdzać pompe :?:

podobno BIOESTER sprzedawany na Bliskiej ma bardzo dobrze właściwości przeczyszczające układ paliwowy. Może pojeździj na nim trochę i wtedy wymień filtr paliwa.

Gość Mlody666

mojemu dziś zdarzyło się 2 razy zgasnąć na wolnych obrotach ale i tak twierdze że to nie awaria pompy:P Przy paskach do alternatora klimy i pompy słychać jak by się z lekka ślizgały no ale jak pojadę do machera to spojrzy. Puki co nie mam pieniędzy :P

Mlody666, Bioester już od jakiegoś czau jest oferowany na stacjach BLISKA, to olej z biokomponentami, jest mniej energetyczni i więcej go auto spala. Ale podobno bardzo dobrze przeczyszcza układ paliwowy. Jest troszkę tańszy niż zwykła ropa ;)

Gość BUD_ZIK

mam ten sam problem w almerze 20 D, też nie odpala za pierwszym razem i dławi się szczególnie gdy opuszczm lekko nogę z gazu, wtedy zaczyna szarpać. Juz slyszalem teorie ze to moze byc pompa i ze jest b. droga naprawa idt. Filtry i olej juz wynielilem wiec chyba pozostaje pojechac do speca od nissanów. Podobno jest też problem z obrotami, ze zbyt wolno je traci co w efekcie moze powodować szarpanie.

Ale dowiem się jak bede mial troche wolnej kasy hehe :diabel:

Gość BUD_ZIK

Ja jak po uruchomieniu silnika nie depne porzadnie po gazie to gasnie nawet jezeli wczesniej poczekam na świece. Ale zanim go kupilem stal pare ladnych miesiecy bez ruchu wiec mu wybaczam ;)

Gość BUD_ZIK

ok zobacze co da sie zrobic, sprawdzalem to świece nie sa duzym kosztem, ale wymiana wtrysków to juz sporo kasy, nie mowiac o pompie, ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby. :/

[ Dodano: Czw 29 Maj, 2008 15:28 ]

Mlody666 jezeli chcesz dowiedziec się czegos wiecej o paliwie bioester to polecam zajrzeć na:

» Na każdy temat » Bioester z Orlenu

sporo ciekawych rzeczy się dowiedzialem.

Gość BUD_ZIK

zupelnie się nie znam na naprawie samochodu, wiec raczej nie dotknę się nawet świec, bo moze się to zle skonczyć dla mnie i dla auta ;) wiec pewnie ktos na tym zarobi...

ale dzieki za info