Coobcio Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Nie wiem czy wiecie ale maciek chwilowo nie ma hamowni - musi się gdzieś przenieść a co do wałeczków to czekają przy tej okazji będzie nieco przestawiony rozrząd coby to z dołu lepiej szło nie tracąc przy tym nic na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Pięknie-wałeczki muszą starczyć aż coś mocniejszego zawita do mojego autka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 długo długo nic a poszliśmy na grubości, wleciały wałki z DS oraz przestawiony rozrządzik, auto chodzi mniej więcej tak jak mój sunny GTi w momencie kupna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 ach dzięki COOBCIOWI znowu projekcik ruszył do przodu-sam był zdziwiony jak auto się zbiera-a to przecież 1.6...na ale do rzeczy wałeczki super się sprawdzają,narazie jeszcze nie wystrojone to a korekty napewno się przydadzą..dół jest fajny,zas między 5000-6000obr poprawa jest rewelacyjna-napewno duża zasługa przestawnego kółka na wałku ssącym teraz tylko sprzegiełko które już czeka na założenie,wydewszek fi 55mm u TOMALI i stroimy-może jakać p10 z sr20de na pokładzie mi się postawi na kresce??? [ Dodano: Pon 28 Lip, 2008 08:48 ] miałem chwiliowe kłopoty z lpg-sygnalizował że paliwo nie dochodzi-ale już się problem rozwiązał za 10zł...jeden wtryskiwacz był nie podpięty poprawili mi też reakcję na wciśnięcie gazu-nie dławi się na początku no i zmieniłem oliwe na ...HIPOL 15w40 i olej nie zużywa się[wczesniej był syntetic i półsyntetic-co trzeba uszczelnić w silniku,jak sądzicie-oczywiście POWER jest]??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 :569: ŻąDAMY WYDRUKU Z HAMOWNI :568: ) ...no i dawaj filmik jak to podaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 wczesniej był syntetic i półsyntetic-co trzeba uszczelnić w silniku,jak sądzicie-oczywiście POWER jest Uszczelniacze zaworowe. [ Dodano: Sro 06 Sie, 2008 03:52 ] PS. Lukasz coś co cię zakciekawi i powinno zaspokoić głód na moc: http://pl.youtube.com/watch?v=IqB71UqtkPg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 no widziałem już ten film-ale jeździ baaaardzo ładnie ach żeby łatwiej dało się dokonać SWAPA na sr16ve...[czyt.taniej..] [ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 22:07 ] na ostatnich streetach zakończyłem żywotność sprzęgła -obecnie na pokładzie mam AISIN-japan made-i po dotarciu daje radę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 jeszcze cos z tym zawiasem zrob bo stoisz jak kangur... terz poprawią ci się czasiki i nabierzesz wygladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 spoko,spoko właśnie się okazało że jakiśpółmózg zarzucił na przód sprężyny o 20mm wyższe niż seria-to dlatego tak stoi,ale już w najbliższym czasie wjeżdżają sportowe sprężyny oraz nowe poduchy amorków-powinno być ładniej i bardziej sportowo [ Dodano: Czw 04 Wrz, 2008 21:50 ] No to doszedłem juz do konkretnych wniosków-nie będzie żadnego SWAPA w tym autku-jeździ mi na tyle fajnie że wybrałem inną opcję-na wiosnę coobcio przeprowadzi remont silnika-a jak już będzie na wierzchu to ogarnie sie głowicę,mocniejsze wałeczki i kilka innych spraw ROBIMY NAJSZYBSZEGO SUNNY GA16DE W POLSCE-n/a!!!-130km musi być :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Musze sie uwijac z Prima bo sunny juz jest szybkie, co to bedzie na wiosne :diabel: wyglada niepozornie szczegulnie z fotelikiem na tylnim siedzeniu, i moze jeszcze znaczek 1,6 zastapisz 1,4 :diabel2: Jakies ciekawe kille z ostatnich dni??? Jak tam sprezyny???? Sa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 no powinny LESJOFORS wjechać w przyszłym tygodniu no i czekam aż coobcio ogarnie mi obrobiony kolektoreki kilka innych delikatnych modów-a do LPG dołaczy parownik o wydajności ok 170km oraz duże wtryski :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Ah te niezastąpione Sunniacze Ps. Kolektor dla Ciebie jest już po portingu (idealnie dopasowany do uszczelki)- o taki bonusik, do niego domontujemy przepustnicę Fi60mm i może wreszcie hamkę odwiedzimy ?? Szykuje się nam tłuste 1,6,... :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yarkoo Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 no ładnie ładnie ciekawe ile da się ugrać w 1.6 życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 projekt rusza z kopyta :diabel: ciekawe ile KM i Nm finalnie bedzie fotek jak niebylo tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 rusza powolutko po malutku, najpierw tradycyjnie zaczynamy od sprzątania pod maską... kg uciekają i robi się przyjemniej dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Tak EGR wypadł z auta,wyrzuciliśmy też filtry weglowe i jakies inne pierdoły we środę jak obiecał mi coobcio wjeżdżamy z naprawdę dobrymi modami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 No to powodzenia, zeby udalo sie w srode zrobic co zaplanowane Jak cos to moge pozyczyc Ci g-techa zebys sprawdzil sunny (oddam przy najblizszej okazji, obiecuje) :one: :one: :one: :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 ROKI wrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 jak tam mody???? Dzis sroda :diabel: Jak tam odczuwalne poprawy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 no mody wleciały, czyli to co widać na fotce poniżej: Jak źle widać to opiszę a więc: - przepustnica gazu fi60mm z primery P11 - kolektor ssący przygotowany pod nią i dodatkowo poddany portingowi - kawał aluminiowej rury - stożek K&N Do tego dostrojenie elektroniki no i auto trochę ożyło, Lukasz napisał mi że osiągi się poprawiły do poziomu jego zielonej primery... Tak naprawdę to najlepszy test będzie jak się z nim ustawisz na kresce panie ROKI :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ojoj ..widze ze nie tylko ja krece swoje 1,6;P powodzonka w projekcie i czekam na rezultaty ...a od coobcia na glowke;Pa jeszce tak pozatym to przeplywka w rurze i przepustka duzo moze dac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Coobcio, wlasnie mu napisalem, ze teraz to sie boje dostac baty od 1,6 no ale coz trzeba bedzie w Primie dlubnac coby wstydu niebylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Tak coobcio zapomniał dodać że przepływomierz powędrował na dolocik A co do poprawy osiągów to jest sporo lepiej,ale niewiem czy wyścig z ROKIEGO p10 rysuje się dla mnie w tak rózowych barwach-choć jak mnie zje na streecie to płakał nie będę-toć to 1.6 tylko i nawet nic wydeszek nie został ruszony w najbliższym czasie pomiary GTECHEM,oraz kreska z ROKIM ps.jak ktos będzie z klubu na MODLINIE w tą niedzielę to można będzie mody z bliska ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 lukas, jutro??? Bo sam jestem ciekaw Jak skonczysz prace pomierzymy autka przy okazji :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 ja bym sie z checia na modlinku swoim pokazal i zmierzyl z jakims 1,6;P ale z stukajaca szklana pewnie lipa jak do tego czasu nie zrobie...;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi