Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Dostępność części do Micry z silnikiem 1,4

Bart-qlka2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić Micrę z silnikiem 1,4 z 2001 roku tylko nie wiem jak jest z częściami do tego modelu. Z tego co się na razie orientowałem to za wesoło nie jest.

Chodzi mi o rzeczy typu sprzęgło, przeguby, tarcze hamulcowe, klocki,, filtry itp.

Może część rzeczy pasuje z wersji z innymi silnikami?

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

czyli tak filtry, klocki, tarcze te same co w 1.0 i 1.3 od 92r, przeguby i sprzegło te same co w 1,3, więc z częściami nie będzie problemu

• 2 tygodnie później...
przeguby i sprzegło te same co w 1,3

Jesteś tego 100% pewien bo jeden sprzedawca twierdził że się różnią.

Do 1,4 znalazłem tylko przegub NKN i to z ABS-em a potrzebuję bez. Wiem że pierścień idzie zbić ale po co płacić za ABS jak go nie trzeba montować?

Mam Micre 1.0 z 2001 bez ABS a zalozylem przegub zewnetrzny z zebatka pod ABS i dziala bez problemu. Nabyty w polecanej na stronie glownej (rabat) firmie Eurodriveshafts, mimo ze zaznaczylem ze potrzebuje do auta bez ABS to przyslali obdwa z zebatkami, najwyrazniej to nie ma znaczenia.

Nie w tym rzecz.

Chodzi o to że mam silnik 1,4 a wszędzie w sprzedaży są przeguby albo do 1,0 albo do 1,3.

Szukam czegoś tańszego niż ten NKN.

[ Dodano: Sro 11 Cze, 2008 07:15 ]

No i kupiłem przegub we wspomnianej firmie Eurodriveschafts za 119 PLN + rabat. Mam tylko nadzieję że będzie pasował. Dwa razy podawałem dane auta żeby nie było nieporozumień więc chyba nie powinno być pomyłki... Poczekamy - zobaczymy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...