Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

VAT odliczenie

Gość biernik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość biernik

POwiedzcie mi o co dokładnie tutaj chodzi, co mozna odliczyć , dlaczego i ....?

NIe wiem nic na ten temat gdyż auto kupiłem tylko i wyłacznie dlatego że mi się podoba a nie dla vatu :)

Gość peter182

no więc jeśli kupujesz na firme.. odliczas sobie cały podatek vat.. czyli jeśli powiedzmy 150 tys złotych i musiałbyś oddać naszemu kochanemu państwu vat i podatek dochodowy około 50 tys złotych... to wtedy kupujesz sobie nawarke :D za 150 tys i dochód Twoj wynosi 0 i nic nie oddajesz państwu :D łatwe proste i logiczne :)

pozdrawiam

[ Dodano: Czw 29 Maj, 2008 10:27 ]

tam chodziło że jeśli zarobiłeś 150 tys :D hehe kacyk troszke trzyma i tak nielogicznie pisze :P

Gość jasiek25

znaczy sie dokładniej masz furmanke za pół darmo jesli firma notuje duze dochody .... dlatego połowa polaków kupuje pick-upy i odlicza je sobie :P

Gość buli107

22%vat, minimum 19%dochodowy, autko wychodzi za około 60% ceny.....nie licząc tańszego paliwka.....

Tak na marginesiete 150k ( około ) nie trzeba zarobić w rok, wszak navkę można 5lat amortyzować i przez te 5lat odpisywać sobie...

[ Dodano: Czw 29 Maj, 2008 15:25 ]

dlatego połowa polaków kupuje pick-upy i odlicza je sobie :P

I dlatego 90% ( jeśli nie więcej ) kupujących używa Navki jako zamiennik osobówki. Tak jak ja na przykład, chociaż jej pakowność i właściwości nie raz sie już przydały :one:

Gość jasiek25
chociaż jej pakowność i właściwości nie raz sie już przydały

bo jak by niepatrzec skoro sie kupuje na firme i juz sie ma jakas działalnosc to wielu osobom przyda sie cos co moze przewiesc troszku rzeczy itd itp .... wczesniej mialem juz pick-upa na zakładzie .. fakt była to felicja pick-up.... i tez z jej powodu postanowiłem zakupic nyske :) pakowna z motorem lepszym niz tam :) i odliczenie vatu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...