Gość fiurkow Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam! Mam pytanko czy będzie pasował klakson z PRIMERY P11 do Sunny N14 ? Z góry dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Nie mam pewności ale to tylko pewnie kwestia przepięcia. Nie ma tam chyba większej filozofii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Klakson jest praktycznie wszędzie taki sam, śrubka z masą do przykręcenia do budy, z drugiej strony podłączenie 12V przez włącznik i to cała filozofia. Problem może stworzyć jedynie mechaniczne podłączenie (może nie pasować uchwyt, bądź coś sie nie mieścić i.t.p.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowik11 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Bedzie pasował nawet "mechanicznie . Sam zakładałem a raczej dokładałem drugi i nie było problemów z zamontowaniem . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A'propos. Ja swojego Suniacza kupiłem z dwoma sygnałami - czy to jest norma i każdy tak ma, czy ktoś to "usprawnił"? I jeszcze jedna ciekawostka z mojego autka: klakson działa tylko przy włączonych światłach :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A'propos. Ja swojego Suniacza kupiłem z dwoma sygnałami - czy to jest norma i każdy tak ma, czy ktoś to "usprawnił"?I jeszcze jedna ciekawostka z mojego autka: klakson działa tylko przy włączonych światłach :029: A to ciekawostka :zdziw: Zapewniam Cie, że nie ma 2-och klaksonów i nie trzeba mieć włączonych świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 A'propos. Ja swojego Suniacza kupiłem z dwoma sygnałami - czy to jest norma i każdy tak ma, czy ktoś to "usprawnił"?I jeszcze jedna ciekawostka z mojego autka: klakson działa tylko przy włączonych światłach :029: A to ciekawostka :zdziw: Zapewniam Cie, że nie ma 2-och klaksonów i nie trzeba mieć włączonych świateł ja ci mowie ze sa 2 bo sam mam, ale zaden z nich nie dziala ! Poprosze o pomoc ! Mianowicie, nie ma sygnalu klaksonu przy wduszeniu kierownicy. Bezpiecznik ok, przekaznik ok, jak z akusa podlacze plus do klaksonu to trabi jak smok. gdzie moge szukac przyczyny?? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 rockybor może przewód się gdzieś przetarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 rockybor może przewód się gdzieś przetarł Albo odpial. Sciagnij nakladke kierownicy i sprawdz zdejmowalem kiere, nic podajrzanego nie widze, tam jest czarny przewod, to jest masa? zadnych sladow przetarc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 apropos tego ze klaskon gra przy wlaczonych swiatlach to pewnie ktos podpial zasilanie pod swiatla i jak ich nie wlaczysz to nie zagra ;-) bo bedzie mial przerwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 rockybor może przewód się gdzieś przetarł Albo odpial. Sciagnij nakladke kierownicy i sprawdz czy jakos moge sprawdzic czy w podstawce przekaznika wszystko jest ok, tzn jak nacisne klakson w kabinie to w tej podstawce przekaznika gdzies mi musi sie sygnal pojawiac. a moze gdzies jest jakas masa doczepiona do ukladu kierowniczego, ktora idzie od kierownicy? kurcze nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 apropos tego ze klaskon gra przy wlaczonych swiatlach to pewnie ktos podpial zasilanie pod swiatla i jak ich nie wlaczysz to nie zagra ;-) bo bedzie mial przerwe dobre...taki automatyczny włącznik świateł...Chcesz sobie potrąbić?-włącz światła hihi A przewody idące od klaksonu sprawdzałeś? (nie te przy włączniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 A przewody idące od klaksonu sprawdzałeś? (nie te przy włączniku) wtyczki oczyscilem ale prad nie dochodzi wogole do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 ...no to pociągnij nowy (+) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 n/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość troll88 Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 a mam pytanie, do klaksona idzie jeden kabelek? Jak tak to może ten klakson ma kiepską mase:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 a mam pytanie, do klaksona idzie jeden kabelek?Jak tak to może ten klakson ma kiepską mase:P w moim przypadku do klaksonu wogole nie dochodzi + z przekaznika, poniewaz jak nadusze kierownice to do przekaznika dochodzi 11,5V i sie nie otwiera. jak sprawdzam na sucho przekaznik to otwiera sie dopiero przy 12,5V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość troll88 Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 to może cos z cewką w przekaźniku, czyli najprościej może zmien przekaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 to może cos z cewką w przekaźniku, czyli najprościej może zmien przekaźnik juz byla zmieniana i nic z tego [ Dodano: Nie 05 Paź, 2008 18:04 ] Witam Mam problem z klaksonem, mianowicie: Wszystkie przewody, przekaźnik oraz sam klakson jest w porządku. Załączam schemat podstawki przekaźnika i tłumacze. Na styk 2 przychodzi stale napięcie z akumulatora około 12,5V. Na 1 musi wyjść od przekaźnika 12V zeby zasilić klakson. Jak nacisnę w kabinie środek kierownicy to na trojce powinna pojawiać się masa, która w efekcie zamknie obieg 2-3 i załączy przekaźnik, który da sygnał 12V na 1 styk. Pojawia sie masa, ale jakas za slaba, poniewaz ja miernikiem zmierza podczas wciskania kierownicy napiecie to wynosi 6V co efekcie przekaznik nawet nie drgnie! Gdzies musze tracic na masie lub + styku w kierownicy te 6V. Czy moze jest jakis inny przekaznik co potrzebuje mniejszy sygnal i bez problemu wystarczy mu 6V aby się załączył i dal 12V? moge z tym zrobic oprocz zalozenia sobie nowej instalacji na klakson lub kupienia klaksonu pod 6V- dla motocykli? dzieki za odp JUZ NAPRAWILEM Dzisiaj zdjalem ramke z tworzywa sztucznego, w ktorej sa podstawki przekaznikow. Okazalo sie, iz masa sie poluzowala i pokruszyla stad te moje problemy. Teraz 2 sztuki klaksonu rzadza ). Dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi