BLACK60 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Zachciało mi się rozebrać primerkę do gołej blachy w celu wspawania progu i reperaturki błotnika i prysnięcia nowego lakieru, mając wszystko jak na dłoni mogłem się dokładnie przyjrzeć, gdzie ją żre i tak: 1. podłoga z tyłu na zagięciu rdzawy nalot 2. pod siedzeniami tylnymi w okolicy oparcia w stronę błotnika (przy kupnie tego nie zobaczysz, chyba, że każesz właścicielowi wyjąć siedzenia z tyłu) 3. tylni lewy pukiel zewnętrzny(znajduje się nad nadkolem), ale to może dlatego, że była kiedyś puknięta 4. oczywiście próg i cienki błotnik, ale to widziałem, przy kupnie a jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 BLACK60 to zdejmij sobie jeszcze osłone rury od wlewu paliwa. A tak to standard błotniki przód, i tył. Przy mocowaniu tylnych pasów, pod uszczelką klapy bagażnika. Ale czegoż wymagać, przeież ten samochód ma już 17 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Janusz_lublin, dzięki a w którym miejscu pod uszczelką klapy bagażnika (mam sedana)? chciałem kupić cały pukiel zewnętrzny (ten nad ndkolem), ale nie znalazłem podróbek a w nissanie 850 zł, więc na razi zrezygnowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 BLACK60 jak otworzysz klape to na dole na środku - trzeba zdjąć kawałek uszczelki. Części szukaj na allegro. Są całe P10 na części. Tam z Konstantynowa Łódzkiego też są chyba 2 na części :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 U mnie: - tylna klapa pod szybą - oba progi przy tylnym nadkolu - nadkole przy łączeniu z progiem - rurki od wspomagania przed chłodnicą - tylna belka zawieszenia, ale w niewielkim stopniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 u nie łączenie progu z tylnym błotnikiem - rdza między zgrzaną blachą - wlasnie wstawiam reperaturki - ciekawe jaka jakosc tego bedzie, zamowilem na allegro po 55zl. I co ciekawe;-) Nad tylną rejestracją, tam gdzie lampka. (nie widac z tyłu bez zaglądania) Przy zawiasach drzwi kierowcy. I tyle ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Największy szok przeżyłem jak zdjąłem obicie w bagażniku z lewej strony. Przy wlewie miałem dziursko wielkości pięści :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Peter takie to juz są uroki jak się nie ma plastikowych nadkoli. Ja u sebie miałem dokładnie to samo. Błoto zbierało się pomiędzy rurą a blachą, osłona to jeszcze osłaniała - wystarczyło odczekać pare lat i problem gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja go kupiłem bez nadkoli plastikowych i z ledwo działającym mechanizmem otwierania klapki wlewu. Zabrałem się do naprawy wlewu i wtedy ten szok. Teraz już nie ma dziury, nadkola są, no i klapka działa bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarek532 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 to i ja cos napisze pod przednimi siedzeniami na srodku wielkosci dloni rdza przy wlewie paliwa dziura srednicy 2 cm i cala okolica czerwona , kolo prawego dzwonu tez rdza z dziura wielkosci dloni , z tylu lewa strona za klolem na samym dole tam sa takie zaslepki gumowe rdza az miloto znalazlem i mam cicha nadzieje ze to wszystko rok 96 sedan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 czarek532 to się jeszcze zdziwisz. Poświęć jeden lub więcej dni i wyciągnij całą wykładzinę - myślę, że sporo jeszcze znajdziesz. Zwłaszcza przy nogach z przodu i przy słupkach przednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krychu Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 U mnie po ściągnięciu wykładziny robiony był jeszcze spód bagażnika pod miejscem na lewarek i po przeciwnej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 dzisiaj wypiąłem butlę gazową, która jest w kole. Znalazłem rdzawe punkty, więc drucianka na fleksa i szlifowanko, ale piękne dziurki się porobiły z tych małych punktów Janusz_lublin k którym miejscu, przy słupkach, bo tam jest położony taki grupszy śwaks, myślisz żeby go zrywać? Dodam, że robię dla siebie i chcę zrobić porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 BLACK60u mnie były do zrobieniacałe przednie słupki - na długości szyby, przy zawiasach i przy progach. ale czegoż wymagać ten samochód jest już prawie pełnoletni XD. Teraz czekają na zrobienie błotniki i progi, bo już wołają o pomste. A i jesczeprawy przedni kielich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarek532 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 wracam do nadkoli czy sa tylne takie pelne plastiki ktore mialy by otwor tylko na amortyzatorja mam z tylu takie waskie chronia tylko przestrzen pod bagaznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakci Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 mi bierze lewy tylni próg, na centymetr głęvokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 czarek532 są całe nadkola na allegro za 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Czy słyszeliście gdzie można nabyć pukle wewnętrzne/zewnętrzne? Chodzi mi o tą cześć blachy, która jest nad kołem, nad nadkolem plastikowym. Trochę mam łatek i pomyslałem, żeby całe wspawać. W nissanie 850 zł! Więc szukam zamiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 BLACK60 chodzi Ci o reperaturki do błotników tynych? Jeśli tak to widziałem takie na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Janusz_lublin, nie, nie chodzi mi o reperaturki błotników, tylko o pukle wewnętrzne, to są te nad nadkolem plastikowym od środka ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 BLACK60 nie mam kolorowego pojęcia o które miejsce Ci chodzi. jakbyś mógł jaką fotkę albo coś w ten deseń, lub napisz co jest do tego przymocowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Janusz_lublin, wysłałem Ci mejla na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 moja p10 sedan koroduje na laczeniu prawego progu z tylnym nadkolem, na tym metalowym kawalku blachy pod lewa tylna lampa i rant tylnej klapy, maleutkie pecherze na nadkolach ale jak sie mocno nie przyjrzysz to nie widac odkrylem je przy ktoryms woskowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 z tym korodowaniem to jest nieźle, jak samochód jest w całości to widzisz tylko małą część i łudzisz się, że tylko to jak rozbierzesz całość do gołej blachy to...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi