Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] Halogeny

Tomyddc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może to głupie pytanie ale... Gdzie się włącza w halogeny? Mam taka sytuację że w K12 z 2003 roku (przed liftem) mam zderzak przedni od tej po lifcie i mam halogeny w nim. Kable były więc podpiąłem, ale nie wiem totalnie gdzie je włączyć. Powiedzcie gdzie powinienem szukać. Albo gdzie w wersji po lifcie jest włącznik (czy przy kierownicy, czy może jakiś dodatkowy) :?: Bo jeśli u mnie nie ma to poprostu coś będę próbował dorabiać.

Gość johny_fellow

Tomyddc a fabrycznie były halogeny zamontowane?

Bo jak tak to włącznik powinien być w przełączniku zespolonym przy kierownicy. Tuż przy pokrętle do włączania świateł.

Jeżeli ich nie było fabrycznie to pewnie będziesz musiał "dorobić" jakiś włącznik.

Sprawdź też czy jest od nich fabrycznie bezpiecznik wpięty.

Fabrycznie nie było halogenów bo był zderzak inny, ale kabelki do nich były fabryczne :/ bezpiecznika nie sprawdzalem ale nie ma wogole włącznika w zespolonych. Tył owszem a przód nie...

Gość johny_fellow
Fabrycznie nie było halogenów bo był zderzak inny, ale kabelki do nich były fabryczne

To się zdarza bardzo często ponieważ instalacje elektryczne są robione "uniwersalnie" i większość jest wyposażona w przewody do wyposażenia, którego w danym aucie nie ma.

Przykładowo u kolegi w słupkach A odkryliśmy przewody od elektryki szyberdachu, którego nie ma.

Sprawdź bezpiecznik i ewentulanie (nie wiem czy jest) jakiś przekaźnik od nich.

Włącznik musisz "dokombinować" :D

Nic nie wyczytasz bo nie było u Ciebie i nie ma włącznika. Trzeba coś dorobić. Pomyślimy... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...