Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Elastycznosc Primer 60-100km/h na 4

Gość danielvlv

Rekomendowane odpowiedzi

Gość danielvlv

Wzialem pod uwage akurat przyspieszenia od 60-100, bo tak tez testuje Auto Swiat i mozna sobie porownac osiagi Primery z innymi samochodami.

Nie ma lepszego sposobu na porownanie osiagow silnika, jak mierzysz od do 100 to zawsze wchodzi dodatkowe czynniki - szybkosc zmiany biegow, dobry start.

przyspieszenie mojej WP11 2 litry 131KM

60-100 na 4:

w jedna strone 10,25

W druga strone 11 s

Dane testowe "Auto Swiata"

1.6 hatchback - 12,5 s

2.0 kombi (130KM) - 12,6 s (nie wiem czemu gorzej niz 1.6 pewnie jakis blad drukarski)

2.0 hatchback -12,3 s

2.0 TD - 12 s

Ja to nie rozumiem tego porównywania przyśpieszania na 4 biegu od 60 do 100. Jeszcze często mówią że diesel jest bardziej elastyczny bo na 4 w tym zakresie lepiej przyśpiesza. Tylko że jak ktoś chce przyśpieszyć to nie niszczy silnika piłując go na tych obrotach - w instrukcji jest napisane żeby 4 wrzucać minimum przy 65km/h, a jak jest obciążony, jedziemy pod górkę lub ciągniemy przyczepę to żeby jeszcze później zmieniać biegi i jeździć na wyższych obrotach.

Gość danielvlv

Jezeli chodzi o diesle. Niesprawiedliwe jest porownywanie osiagow diesla z turbina z benzyna bez turbiny, Diesel nigdy nie wygra z benzyna osiagami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...